|

Hacıosmanoğlu kongrede aday olmayacak

Trabzonspor'da Hacıosmanoğlunun rakibi olan başkan adayları ve eski yöneticiler, Başkan Hacıosmanoğlu’na kongre çağrısı yaptılar. Tepkisiyle karşılaşan Hacıosmanoğlu, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Yeni Şafak
22:46 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:48 - 25/06/2015 Perşembe
DHA

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçiminde Yıldırım Demirören'i desteklenmesinden dolayı camianın tepkisiyle karşılaşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kongrede aday olmayacağını açıkladı.


Bordo-mavili takımın başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, kongrede aday olmayı düşünmediğini belirterek, "TFF seçimlerinde oy kullanmadım. Bu davadan vazgeçmek söz konusu olamaz. Bu namus davasıdır. 3 Temmuz davası sonuna kadar devam edecek. TFF'den alacağımız parayı 15 gün erkenden aldık. Haluk Ulusoy'u benim görevden gitmem için düzenlenen imza kampanyasına destek verdiği için onu desteklemedim. Eğer Ulusoy bana karşı düzenlenen imza kampanyasına katılmasaydı TFF başkanlık seçiminde onu desteklerdik. Önümüzdeki hafta toplanıp kongre kararını değerlendireceğiz. Seçimde Yıldırım Demirören'i desteklememiz bizim namus davamızı etkilemez" dedi.



Hacıosmanoğlu'na kongre çağrısı


Trabzonsporun TFF seçiminde Yıldırım Demiröreni desteklemesi üzerine başlayan isyan devam ediyor. Son kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu'nun rakibi olan başkan adayları ve eski yöneticiler, yayınladıkları açıklamayla acil kongre çağrısı yaptı.


Metin Atasoy, Emre Aksoy, Sebahattin Çakıroğlu, Celil Hekimoğlu, Emin Kahraman ve Hakan Kulaçoğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


Kulübümüzün kuruluş değerlerinin ve vazgeçilmez varoluş felsefesinin çok uzağına savrulduğu bu dönemde tarihi ve onurlu bir görevi üstlenmek üzere bir araya geldik. Trabzonspor'un acil ve kapsamlı bir öze dönüş ve toparlanma sürecine ihtiyaç duyduğu açıktır. Trabzonspor'un tarihiyle, gelenekleriyle, etik değerleriyle ve ülke futboluna örnek olma sorumluluğu ile uyum içinde hizmet vererek kurumu yeni ve sürdürülebilir başarılara taşıyacak bir restorasyon yönetiminin kurulabilmesi artık zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle, Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu yönetiminin hemen seçimli kongre kararı alması gerekmektedir. Biz bu bildiride imzası bulunan Trabzonspor üyeleri olarak Sayın Hacıosmanoğlu'nun Futbol Federasyonu seçimlerinde kulübümüzün hak mücadelesine büyük zarar veren tercihini kınıyoruz. Taraftarlarımızın daha fazla üzülmemesi, camiamızın tüm değerlerinin bir araya gelmesi ve Trabzonspor'umuzun hak ettiği yere getirilmesi için yapılacak tüm çabaları kişisel beklentilerden arınmış bir şekilde destekleyeceğimize söz veriyoruz





#Trabzonspor
#Hacıosmanoğlu
#İbrahim Hacıosmanoğlu
9 yıl önce