|

Hollanda'nın en iyisi bir Türk

Hollanda Birinci Futbol Ligi’nde (Eredivisie) sezonun ilk yarısının en iyi hakemi seçilen Serdar Gözübüyük, bu başarısının mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:13 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 11:16 - 23/12/2014 Salı
AA
Gözübüyük, yaptığı açıklamada, önünde büyük hedefler olduğunu belirterek, “En önemli hedefim, ileride Türkiye’de futbol yorumculuğu yapmak” dedi.


Eredivisie’de görev yapan en genç hakem olduğuna dikkati çeken 29 yaşındaki Gözübüyük, uluslararası düzeyde daha çok maç yönetmek istediğini de ifade etti.


FIFA kokartı aldığı 2011 yılından bu yana uluslararası maçlar yönetmeye başladığını söyleyen Gözübüyük, “Hollanda’da elde ettiğim başarının temelinde disiplinli bir şekilde çok çalışma yatıyor bana göre. Mesleğimi seviyorum, işinizi titiz yapınca başarı kendiliğinden geliyor. Ben aynı zamanda FIFA kokartına sahip en genç hakemim. Başarılarımı Hollanda dışına da taşımak istiyorum. Onun için uluslararası alanda daha çok maç yönetmem lazım. Genç yaşıma rağmen geldiğim nokta beni gururlandırıyor. Önce uluslararası düzeyde kendimi ispatlamak, ardından ilerleyen yıllarda Türk futboluna tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Bunun için spor yorumculuğunu düşünüyorum” diye konuştu.


İki yıldır Hollanda’nın en iyi hakemi


Eredivisie’deki ilk maçına 2009 yılında henüz 24 yaşındayken çıktığını ve son iki senedir ülkenin en iyi hakemi seçildiğinin altını çizen Gözübüyük, başarısının Hollanda’da yaşayan Türkler için de oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Gözübüyük, kendisinin bu ülkede yaşayan Türk gençleri için bir nevi rol model olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.


Hollanda’da profesyonel düzeyde futbol hakemliği yapan ilk ve tek Türk kökenli isim olan Gözübüyük, mesleğini icra ederken aile desteğini hep arkasında hissettiğini vurguladı.


“Ailemin desteği olmasaydı belki bu başarıyı elde edemezdim” diyen başarılı hakem, doğduğu ülke Hollanda’yla Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu da kaydetti.


 Özel şirketlere yöneticilik kursu veriyor


Adana’dan yıllar önce Hollanda’ya gelen bir işçi ailesinin çocuğu Gözübüyük, hakemliğin yanı sıra özel şirketlere yöneticilik, baskı altında çabuk karar verebilme ve psikolojinin kontrolü konularında kurslar da veriyor. Bu konudaki çalışmalarının oldukça iyi gittiğini anlatan Gözübüyük, Rabobank, Hollanda Kraliyet Telekom şirketi KPN ve sigorta şirketi Achmea gibi üst düşey şirketlerin yöneticilerine zaman zaman kurslar verdiğini, bu yöndeki çalışmalarının Hollanda Başbakanı ve Kralı tarafından takdir edildiğini söyledi.


Başbakan Mark Rutte’nin geçen sene kurs verdiği merkezi ziyaret ettiğini ve çalışmalarından övgüyle bahsettiğini anlatan Gözübüyük, “Bu tür çalışmalar ve aldığım övgüler de beni mutlu ediyor” diye konuştu.
#Hollanda
#Eredivisie
#Hollanda’daki Türk hakem Serdar Gözübüyük
9 yıl önce