|

Aziz Yıldırım: Şenol Güneş tiyatro oynamıştır

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, olaylı derbide Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in tiyatro yaptığını ifade ederken, maçın hükmen Fenerbahçe lehine tescil edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
14:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 15:59 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Yıldırım ve Mosturoğlu basın toplantısında dikkat çeken açıklamalara imza attı.
Yıldırım ve Mosturoğlu basın toplantısında dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında öne çıkanlar şöyle;



Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun düzenlediği basın toplantısı, FBTV'de yayınlanan Tolga Zengin ile Oğuzhan Özyakup'un yedek kulübüsindeki ve Şenol Güneş'in yaralanma anındaki video görüntüleri ile başladı.

Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalarında satır başları şöyle;

"Oğuzhan Tolga'yı teşvik ediyor"
  • "Olaylar tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze temas etmesiyle başlıyor ve Oğuzhan Özyakup da bu konuda Tolga Zengin'i teşvik ediyor. Bu görüntü stadyum güvenlik kamerası görüntüleridir, Emniyet ve TFF'ye sunulmuştu."
"Beşiktaş hükmen yenik sayılmalıdır"
  • "Beşiktaşlı futbolcular ve Şenol Güneş, maç tatil edilmeden sahayı terk etmişlerdir. Bana göre durum çok açıktır; Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve 3-0 hükmen mağlubiyetine karar verilmelidir."
"Kalkavan'ın raporu geçersizdir"
  • "Mete Kalkavan durumu kurtarmak için maçı tatil ediyor. Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in kafasına aldığı darbeden dolayı maçı tatil ettiğini söylüyor. Peki hakem bunu nereden tespit ediyor? Bunu müsabaka temsilcisi Vahap Şimşek'ten öğrendiğini söylüyor. Ama Şimşek raporunda bunu belirtmemiş. Görüntü çok açık. Mete Kalkavan, Beşiktaşlı oyuncuları ve Şenol Güneş'i sahaya davet ediyor. Fakat sonra şöyle bir şey oluyor. Mete Kalkavan sahadan çekilme olayını görmezden gelip maçı tatil ediyor. Hakem raporunda yazanlara göre hakemler Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldığını ve hastaneye kaldırıldığını gözlemciden öğreniyor. Gözlemci raporunda ise bu olaya yer verilmemiş durumda. Böyle çelişkili raporlarda gözlemcinin raporları dikkate alınır. Bize göre olay şöyle olmuştur. Şenol Güneş, kimsenin bilgisi olmadan hastaneye kaldırılmıştır. Bu durumda talimatlara göre olay, saha dışında gerçekleştiği için Vahap Şimşek'in raporu geçerli sayılmalıdır. Mete Kalkavan'ın raporu geçersizdir.

    Mete Kalkavan hiçbir şekilde Şenol Güneş'in kafasının yarıldığını görmemiştir, dikiş atıldığını görmemiştir, hastaneye kaldırıldığını görmemiştir."

"Şenol hoca
paraya farklı değer veriyor"
  • "Sayın Şenol Güneş, biz 3 Temmuz kumpasında tutsakken açıklamalar yapmıştı. Geçen maçtan sonra da aynısını yaptı. Şimdi ona bazı belgelerle cevap vereceğim. Şenol hoca paraya farklı değer veriyor. TFF'nin Şenol Güneş'in sözleşmesini feshetmesi sonrası Güneş, alacakları için dava açtı. Paraya değer vermeyen, 48 aylık maaş farkını talep etti. Tahkim Kurulu da bunu reddetti. Şenol Güneş'in nasıl bir kini varsa bunu benden bildi. 3 Temmuz'da biz esaret altındayken bunu kamuoyuna, milyonların önünde anlattı. O dönem Tahkim'deki 5 kişi de Şenol Güneş'in başvurusunu reddetti. 5'e 0 oy aldı..."
Aziz Yıldırım: Şenol Güneş tiyatro oynamıştır
  • "Otto Baric'e Trabzon'da taş atıldı. Haluk Ulusoy, 'Magnum'la mı vuruldu' dedi. Hükmen mağlup edildik. Şenol Güneş'e olduğu zaman hiçbir şey olmayacak. Ama Fenerbahçe'ye olduğu zaman herkes konuşabilir. Otto Baric'e o gün Türk medyası her türlü hakareti, her türlü suçlamayı yaptı. Şenol Güneş, televizyonlarda 'Yandım Allah' gibisinden, herkesi suçlayacak açıklamalar yaptı. Perşembe günü Şenol Güneş burada tiyatro oynamıştır."
"Bu olayda kumpas var"
  • "Şenol Güneş ve bazı insanlar Trabzonspor'la aramızı bozmak için her şeyi yapıyorlar. Beşiktaş'ın başındayken bizim stadımıza bordo takım elbise, kravat vs. giyip seyirciyi tahrik etmektedir. Şenol Güneş oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez, hakeme küfür eder bir şey denmez. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ikinci devre provoke etmeye çalışmıştır. Bu olaylarda Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kumpas var."
"Denizli'de maçın durdurulması gerekmez miydi?"
  • "Denizli maçı 16 dakika uzatıldı. 20 defa en azından maç durdu. Şampiyonluğu kaçırdık. O maç bugün şikayet edilen konulara benziyor mu? Maçın durdurulması ve lehimize karar verilmesi gerekmez miydi?"
"Hakemlerin telsizle yaptıkları konuşmalar dinlensin"
  • "Beşiktaş maçı oynanırken, devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım. 'Git hakemle konuş' dedim. Hakem de 'Birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim' dedi. Başka statlarda atılmıyor mu? Orada tedbir alıp polis çağırıyorsunuz, çözülüyor. Bütün hakemlerin telsizle yaptıkları konuşmalar dinlensin. Ne diyorlar orada? Maçı Gökhan Gönül'ün yaptığı konuşmadan sonra tatil ediyor."


"Maçın Fenerbahçe lehine tescil edilmesi lazım"
  • "Hocamız ve Şekip Mosturoğlu, maçın kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylüyor. Ben de maçın kurallar gereği Fenerbahçe lehine hükmen galibiyet şeklinde tescil edilmesi gerektiğini söylüyorum."

"O tahrikle daha vahim olaylar olabilirdi"
  • "Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahürat yaptı, unutmasın. Fenerbahçe tribünleri ona 'Allah rahmet eylesin' dedi. Herkes dua etmeli ve şükretmeli, o stattaki bütün seyirciler aşağıya inmedi. O tahrikle daha vahim olaylar olabilirdi."

(Fikret Orman'ın Demba Ba açıklaması)
  • "1.5 senedir yorum yapmadan susuyorum. İki hafta önce Göztepe maçından önce Demba Ba ile ilgili açıklama yaptılar. Şekip Bey, Emenike olayında aynı sebepten hapis cezası aldı, ceza çekti."
"Mehmet Topal'ın başı yarıldığında bize geçmiş olsun dediler mi?"
  • "O gece hastaneye gidecektik, Şenol Güneş'e ziyaret, geçmiş olsun için ama gitmeyin taraftar var dediler. Beşiktaş her şeyi bizden bekliyor. Hasan Çetinkaya'nın, Mehmet Topal'ın başı yarıldığında bize geçmiş olsun dediler mi? Hep bize milat oluyor nedense."






#Aziz Yıldırım
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
6 yıl önce