|

İç sahanın hakimi Galatasaray

Galatasaray, Süper Lig’de Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek çok önemli bir galibiyet alırken iç sahadaki galibiyet sayısını da 14’e yükseltti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 04:21 - 17/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Sarı kırmızılı ekip iç sahadaki galibiyet sayısını da 14’e yükseltti.
Sarı kırmızılı ekip iç sahadaki galibiyet sayısını da 14’e yükseltti.

Galatasaray bu sezon iç sahada 14 galibiyet ve 1 beraberlik alarak müthiş bir puan ortalamasına ulaştı. Sarı-kırmızılılar, topladığı 43 puanla son yılların rakamlarını geride bırakmayı başardı. Galatasaray 29. haftalar baz alındığında iç sahada oynadığı maçlarda son 10 sezonda en fazla puanı 2009-2010 sezonunda toplamış ve hanesine 36 puan yazdırmasına karşın sezon sonu şampiyonluğa ulaşamamıştı. Bu sezon iç sahada sadece 1 beraberlik alan Galatasaray, 2001-2002 sezonundan sonra 29. haftalar bazında en iyi dönemini yaşıyor. O dönem Mircea Lucescu ile şampiyon olan Galatasaray, 29 haftada oynadığı 15 maçta 15 galibiyet alıp 45 puan toplamıştı. Galatasaray, böylelikle Fatih Terim ve Igor Tudor ile birlikte 16 yıl sonra en iyi iç saha karnesine sahip oldu. Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’ndaki başarılı performansını Medipol Başakşehir karşısında da sürdürdü ve sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetle Galatasaray Süper Lig’de liderlik koltuğuna otururken, Avrupa’da da önemli bir başarıya imza attı. Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon sahasında oynadığı 15 maçta 14 galibiyet ve 1 beraberlik alarak Avrupa’da Paris Saint Germain’in ardından en iyi iç saha galibiyet yüzdesine sahip takım olmayı başardı. Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig takımlarının yer aldığı listede sarı-kırmızılılar iç sahada bu sezon oynadığı tüm lig maçlarını kazanan Paris SG’nin ardından yüzde 93,33’lük oranla ikinci sırada yer aldı. PSG ve Galatasaray’ın ardından en iyi iç saha performanslarını M. City, Juventus, Barcelona, Bayer Münih ve Monaco gösterdi.


Denayer şaşırtmadı

Sivasspor deplasmanında oynadığı futbol ve yenilen 2 golde eleştirilen Denayer, teknik heyetin haftalar sonra kendisine olan güvenini boşa çıkartmadı Başakşehir maçındaki futbolu ile şaşırtmadı. Denayer maç sonrası kendisine her zaman güvenen ve özgüven veren hocalarına teşekkür etti.

Gözler Adnan Polat’ta

G.Saray eski başkanlarından Adnan Polat, uzun zamandır süren sessizliğini bozuyor. Adı başkan adayları arasında geçen Polat, bugün düzenleyeceği basın toplantısı ile merak edilen sorulara cevap verecek. Adnan Polat, kendisine ait şirketlerinden Piyalepaşa İstanbul İnşaat’ta düzenleyeceği basın toplantısında adaylık mı açıklayacak, yoksa bir adaya destek mi verecek merak edilen tüm konulara cevap verecek.

#Galatasaray
#Daneyer
6 yıl önce