|

İlk turnuvasında Türkiye şampiyonu oldu

Samsun'da babasının ısrarı ile boksa başlayan 15 yaşındaki Melisa Yağmur Telli, katıldığı ilk turnuvada Türkiye şampiyonu olarak milli takıma gitmeye hak kazandı. Artık büyük hedefler peşinde olduğunu söyleyen Telli, "Önümüzde Dünya Şampiyonası var. İyi çalışıp orada da başarılı olmak istiyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:48 - 10/02/2015 Salı
Güncelleme: 09:57 - 10/02/2015 Salı
DHA

Samsunun Atakum İlçesinde oturan Melisa Yağmur Telli, 5 ay önce başladığı boks sporunda başarılı adımlarla zirveye ilerliyor. Atakum Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi olan ve geçen 11-17 Ocak tarihleri arasında Şanlıurfada yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Melisa Yağmur Telli, hedefinin milli takım formasını da en iyi şeklinde temsil etmek olduğunu söyledi.


Haftanın 7 günü Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda idman yapan Telli, liseyi bitirdikten sonra ise polis akademisine gidip polis olmayı hedefliyor.


Kızını boks yapmaya güçlükle ikna ettiğini belirten Atakum Gençlik ve Spor Kulübü Boks antrenörü 48 yaşındaki Rıza Telli, "Kızımın performansını şu anda çok üst düzeyde bulmuyorum. Milli takım bazında biraz daha çalışması ve kendini geliştirmesi gerekiyor. Önümüzde süreçte yapılacak olan dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele edecek. Bizi mahcup etmeyeceği yönünde kızıma güveniyorum" dedi.

#Melisa Yağmur Telli
#Boks
#Rıza Telli
9 yıl önce