|

İran'dan akıllı taktik!

İran ve ABD arasında Tahran'da Cuma günü yapılan voleybol karşılaşmasına bayan seyircilerin girişinin yasak olduğu açıklamasına rağmen bazı kadınların tribünlerde bulunması ülkede tartışma konusu oldu. İran'ın ceza almamak için çifte pasaportlu birkaç kadını salona soktuğu öğrenildi.

Yeni Şafak
17:03 - 21/06/2015 Pazar
Güncelleme: 14:23 - 21/06/2015 Pazar
DHA

İran Voleybol Federasyonu, 2015 FIVB Dünya Ligi karşılaşmaları kapsamında İran ve ABD arasında 19 ve 21 Haziran'da Tahran'da yapılacak maçlarda bayanların salona girişlerinin yasak olduğunu belirtmişti. Ancak yasak kararına rağmen İran medyası söz konusu karşılaşmada birkaç kadın seyircinin yer aldığına dair fotoğraflar yayınladı.



Dünya Voleybol Federasyonu, bayanlara giriş izin verilmemesi halinde İran'ı ev sahipliğinden men edeceği konusunda Tahran'ı daha önceden uyarmıştı. Ülke basını, salondaki az sayıda bayanın çifte vatandaş olduğunu ve yabancı pasaport göstererek salona giriş yaptığını yazdı.



Khabaronline.ir sitesi, uyarıları ciddiye alan ve ev sahipliğinden men olmaktan korkan İran'ın, birkaç bayanı salona alarak bu cezadan şimdilik kurtulmayı başardığını aktardı. Haberde, federasyonun bu uygulamasının ülke ve kendi belirlediği yasak kararına aykırı olduğu hatırlatılarak, kurumun, bayanların yabancı kimlikli olduğu mazeretini ortaya koyarak bundan da kurtulmayı başardığı kaydedildi

#İran
#ABD
#Voleybol
9 yıl önce