|

İsviçreliler 'Türkiye hoş geldin' diyerek anons etti

İsviçre’de 59 yıldır düzenlenen Uluslararası Biel Maraton koşusuna bu sene ilk defa bir Türk koşucu katıldı. Türk bayrağı açarak başladığı koşuyu yine Türk bayrağı ile bitiren Necati Şener, İsviçrelilerden çok olumlu tepkiler aldığını ifade etti.

Yeni Şafak
11:54 - 17/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:30 - 17/06/2017 Cumartesi
Diğer
Evli iki çocuk babası Karslı Necati Şener İsviçre'de bayrağımızı dalgalandırdı.
Evli iki çocuk babası Karslı Necati Şener İsviçre'de bayrağımızı dalgalandırdı.

41 yaşındaki Necati Şener ilk defa katıldığı Uluslararası Biel İsviçre maratonu tamamladı. Maraton organizatörleri ilk defa katılan Necati Şener'i, "Türkiye hoş geldin" sözleriyle anons etti. Katılımcıların çoğunun ABD, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Avrupa ülkelerinden olduğu Uluslararası Biel Maratonuna ilk defa Türkiye’den katılım olması organizatörleri memnun etti.

Türk bayrağı açarak başladığı 42.5 kilometrelik koşusunu, yine Türk bayrağı ile bitiren Şener yaptığı açıklamada yol boyunca kendisine büyük ilgi gösterildiğini İsviçrelilerin kendisine tezahüratta bulunarak desteklediklerini ifade etti.

Microlive'e kouşan Şener'in açıklamaları şöyle;
"Ülkemi tanıttım, çok memnun oldum"
  • "3 yıldır maraton üzerine çalışıyorum. Bir çok maraton organizasyonlarına katıldım. İsviçre çok farklı, ultra maraton koşmak asıl hedefim. Bu 100 kilometre ultra maraton için geceleri koşarak hazırlanıyorum. Gelecek sene Haziran ayında yine Türkiye adına Türk bayrağı ile katılacağım. Bu sene bazı aksaklıklar sebebiyle 42,5 kilometre maraton koştum. Maratona Türk bayrağı katıldım. İsviçrelilerden çok olumlu tepkiler aldım. Ülkemi tanıttım. Çok memnun oldum."

Uluslararası Biel Maraton koşusu
  • İsviçre Biel koşusu farklı kategorilerden oluşuyor; 13 km, 21 km, 42,5 km, 56 km ve 100 km ultra maraton. Ultra maraton gece saatlerinde başlıyor, sabaha kadar sürüyor. Çevre halkınında büyük ilgi gösterdiği maratonda İsviçreliler sporculara su, çay ve çorba ikram ediyor. Her sene Haziran ayının ilk haftası düzenlenen maratona çoğunluğu yabancı ülkelerden oluşan 4 bin sporcu katılıyor.

#Necati Şener
7 yıl önce