|

'İzmir derbisi dönüm noktası olacak'

Spor Sosyoloğu Doç. Dr. Talimciler, Karşıyaka ile Göztepe arasında yapılacak derbinin Türk futbolunda bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

Yeni Şafak
13:58 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:02 - 5/11/2015 Perşembe
AA

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Talimciler, PTT 1. Lig'de 8 Kasım Pazar günü Karşıyaka ile Göztepe arasında yapılacak maçta tribünlerin yarı yarıya iki takım taraftarına da açılmasının, Türk futbolunda bir dönüm noktası olacağını ifade etti.



Doç. Dr. Talimciler yaptığı açıklamada, Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'in, Karşıyaka Kulübü Başkanı Ali Erten'in davetiyle Pınar Karşıyaka'nın THY Avrupa Ligi'ndeki Barcelona Lassa maçına gittiğini hatırlatarak, bu hamlenin iki kulüp arasında dostluk rüzgarı estirdiğini kaydetti.



'Yaklaşık 30 sene sonra tribünler normale dönmüş olacak
'

Kulüp başkanlarının attığı bu adımın önemini vurgulayan Talimciler, "Her iki kulüp başkanı da iki kulüp arasında yaşanılanların yerine, başka bir şeyin geçmesinin farkında. Bunu hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken de ortaya atmış oldukları derbinin yarı yarıya izlenmesi talebi için İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan çıkan karar bir dönüm noktası olacak. 1980'li yılların başında tribünlerdeki dağılım yarı yarıyaydı. Yaklaşık 30 sene sonra normale dönmüş olacak. Bu açıdan da her iki başkan tarafından atılan adımı çok önemsiyorum" şeklinde konuştu.



#izmir derbisi
#karşıyaka
#göztepe
8 yıl önce