|

İzmir derbisine ağır fatura

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), PTT 1. Lig'de 8 Kasım Pazar günü oynanan Karşıyaka-Göztepe derbisinin cezalarını açıkladı.

Yeni Şafak
17:42 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:47 - 12/11/2015 Perşembe
DHA

Ev sahibi konumundaki Karşıyaka, maçta aynı sezon içinde ikinci kez gerçekleştirilen kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 10 bin, taraftarın neden olduğu saha olayları nedeniyle 30 bin, yayın alanlarının güvenliğinin sağlanmaması nedeniyle de 7 bin 500 TL olmak üzere toplam 47 bin 500 TL ceza aldı. Kötü ve çirkin tezahüratta bulunan kapalı tribündeki yeşil-kırmızılı taraftarların Passolig kartları, bir sonraki iç saha maçında bloke edildi.



Göztepe'ye deplasmanda bu sezon taraftarının ilk kez gerçekleştirdiği kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle ihtar verildi. Küfürlü tezahürat yüzünden açık tribüne giriş yapan sarı-kırmızılı taraftarın Passolig kartları, bir sonraki deplasman için bloke edildi.



Sarı-kırmızılılara saha olayları ve taraftarın maç içinde açtığı spor ahlakına aykırı pankart nedeniyle ise 7 bin 500'er TL ceza çıktı.



Barış Başdaş'a 2 maç ceza

Bu arada karşılaşmanın 24'üncü dakikasında Ömer Can'a yaptığı sert faul sonrası direkt kırmızı kart gören Göztepeli Barış Başdaş, 2 resmi müsabakadan men ile cezalandırıldı.



Karşıyaka zararlı çıktı

İzmir derbisinde Göztepe'yle birlikte tarihi bir karar alarak tribünleri iki kulübün taraftarına da kontenjan sınırı olmadan açan Karşıyaka, sahadan 1-0 galip ayrılmasına rağmen 90 dakikadan zararlı çıktı. PFDK'dan 47 bin 500 TL para cezası alan yeşil kırmızılılar iç sahadaki Denizlispor derbisini, Göztepe maçında kapalı tribüne giren 6 bin 558 taraftarından yoksun oynayacak.



Yeşil-kırmızılılar son derbinin de etkisiyle toplam 10 bin 458 Passolig kartına ulaştı. Kuruldan 15 bin TL ceza alan Göztepe'de ise taraftarlar, bloke cezalarını 28 Kasım'daki Boluspor deplasmanında çekecek.



Sarı-kırmızılıların iç sahada 22 Kasım'da oynanacak Samsunspor mücadelesinde takımlarını desteklemesine engel yok

#izmir derbisi
#karşıyaka
#ceza
#pfdk
8 yıl önce