|

Cenk Tosun'dan Premier Lig-Süper Lig kıyaslaması

Everton'da attığı gollerle adından söz ettirmeye başlayan Cenk Tosun, Şenol Güneş ile Sam Allardayce'in oyun yapısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Premier Lig ile Süper Lig arasındaki faklara değindi. Milli futbolcu ayrıca Everton'a transferinden önce Crystal Palace'ın kapısından döndüğünü de itiraf etti.

Yeni Şafak
12:50 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:48 - 19/03/2018 Pazartesi
Diğer
Son üç haftadır gollerine devam eden Cenk Tosun Everton formasıyla 4. golüne ulaştı.
Son üç haftadır gollerine devam eden Cenk Tosun Everton formasıyla 4. golüne ulaştı.

Devre arasında Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan ve Premier Lig'de çıktığı son 3 maçta 4 gol atma başarısı gösteren Cenk Tosun merak edilen sorulara cevap verdi.

Milliyet'e konuşan milli futbolcunun röportajından bazı bölümler şöyle;

Premier Lig'de zorlanıyor musun?
  • "Türkiye’de de fizik gücü yüksek ve sert bir lig var. Ama buraya gelince daha sert ve tempolu bir lig olduğunu gördüm. Tabii İngiltere Premier Ligi boşuna dünyanın en iyi oynanan ligi olmamış. Gerçekten göze hoş gelen bir oyun var burada. Zaten benim en büyük hedeflerim arasında İngiltere’de oynamak vardı. İyi ki de varmış, Everton’a gelerek hedefimi gerçekleştirdim. Everton büyük, köklü ve tarihi olan bir kulüp."
Premier Lig ve Süper Lig arasındaki fark nedir?
  • "Dediğim gibi futbol burada daha hızlı ve sert oynanıyor. Türkiye’de daha az koşup, tekniğe dayalı oynuyorsunuz. İngiltere’de ise daha sert ve tempoya dayalı futbol var diyebilirim."

Allardyce'in sitemi mi, Şenol Güneş'in sistemi mi?
  • "Sam Allardyce'in kendine göre bir taktiği var ve yıllardır İngiltere’de başarılı oluyor. Bence iki antrenör de farklı. Şenol Hoca daha fazla atak futbolu seviyordu, Allardyce Hoca ise daha fazla defans yapıp sonra kontra ataklardan golü bulmayı seviyor. İki hocanın da farklı oyun konseptleri, oyun sistemleri var. İki tarafa da saygı duymak lazım. Ben zorlanmıyorum. Hoca ne istiyorsa onu yapmaya çalışıyorum."
Big Sam Crystal Palace'ı çalıştırırken teklif aldın mı?
  • "Evet aldım. Sam Hoca sezon başı oradayken, transferim yüzde 90 bitmişti. Küçük pürüzlerden dolayı olmadı. Ardından buraya geldi. Öncesinde beni çok aradı, maçlarımı seyrettiğini ve takımında görmek istediğini söyledi. Everton’a faydalı olacağımı düşündüğü için beni istediğini belirtti. Bana o güveni verdikten sonra kararımı verdim. Aramız da gayet iyi."
Takımdaki en iyi arkadaşın kim?
  • "Aynı yerde oturduğum Hollandalı Klassen var. O da sezon başında geldi. Evlerimiz yakın, beraber geliyoruz idmanlara. Takım arkadaşlarımın hepsi ile iyi anlaşıyorum. Özellikle Klassen, Sigurdssson ve Wayne Rooney diyebilirim. Hepsi çok sıcak karşıladı, bir sorun olmadı."

#Cenk Tosun
#Everton
6 yıl önce