|

Karşıyakalı sanıp renktaşlarını bıçakladılar!

İzmir'de, Karşıyaka ile Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında, olay çıkaran 6'sı Galatasaray taraftarı 10 kişi yakalanırken, bir Galatasaray taraftarının Karşıyaka taraftarı sanıldığı ve kendi takımının taraftarları tarafından boynundan bıçaklandığı öğrenildi.

Yeni Şafak
10:26 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 15/01/2016 Cuma
IHA

Salı günü, İzmir Atatürk Stadyumunda oynanan Karşıyaka SK-Galatasaray A.Ş. takımları arasındaki Ziraat Türkiye Kupası futbol müsabakası öncesi İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Maçı izlemek üzere çevre illerden İzmir'e gelen Galatasaray taraftarları için İzmir girişlerinde oluşturulan arama noktalarında alınan mahkeme kararı ile yapılan aramalarda; patlayıcı maddeler, havai fişek, bıçak, sallama, satır, taş ve sopa ele geçirildi. Stadyum çevresinde 1 şahsın üzerinde sallama diye tabir edilen kesici alet ele geçirildi, tribünlerde meşale yakan 4 şahıs tespit edildi.



Kendi taraftarını bıçakladılar

Müsabaka öncesinde Galatasaray taraftarının giriş yaptığı İZULAŞ Kapısında Galatasaray taraftarlarınca Serhat S. isimli şahıs hayati tehlike olmayacak şekilde boynundan bıçakla yaralandı, şahsın alınan ifadesinde; kendisini Karşıyaka taraftarı zannederek İstanbul'dan gelen Galatasaray taraftar grubunun saldırdığını, çıkan arbedede bıçakla yaralandığını, kendisinin de Galatasaray taraftarı olduğunu söylediği öğrenildi.



10 kişi yakalandı

Maç öncesi ve sonrasında tüm olaylara karışan 4 Karşıyaka taraftarı ve 6 Galatasaray taraftarı yakalanırken, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna uygun olarak şahıslara spor müsabakalarını seyirden yasaklandığına ilişkin tebliğ yapılarak 6222 sayılı Kanuna muhalefetten adli işlem başlatıldığı bildirildi.



Öte yandan tribünde meşale yakan ve küfreden taraftarlarla ilgili tespit ve yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

#Galatasaray
#Karşıyaka
#Ziraat Türkiye Kupası
#Arbede
8 yıl önce