|

Kartal selamı çaktı

9. dakikada Cenk Tosun ile başlayan gol sağanağı, 90+2'de Kerim Frei ile bitti. Cenk Tosun yaptığı hat-trick ile dünya yıldızı Mario Gomez'i bile kıskandırdı; Oğuzhan yaptığı 3 asistle 'Zidane'ı hatırlattı

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:07 - 17/08/2015 Pazartesi
Diğer

Geçen sezonu yine Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 1-0 yenerek açan Beşiktaş, bu sezon da 90. kuruluş yıldönümüne kutlayan rakibini 5-2 yenerek yeni sezona üç puanla başladı. Oğuzhan'ın önderliğindeki siyah-beyazlılar, Cenk Tosun ile sonuca gitti. Beşiktaş rakibi karşısında forvette çok üstün bir oyun sergilerken, defansı ise zaman zaman açıklar verdi.


Maça Beşiktaş müthiş baskılı başladı ve ilk 4 dakikada 3 net pozisyon bulurken, bunlardan en tehlikelisinde 4. dakikada Atiba'nın kafa vuruşunda üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü. Beşiktaş, 9. dakikada Oğuzhan pasında Cenk Tosun'un golüylü 1-0 öne geçti. 20. dakikada Mitrovic'in pasında Beşiktaş defansının arkasına sarkan Nakoulma, kaleci Tolga'dan da sıyrılıp topu filelere göndererek skoru eşitledi. 44'te Olcay'ın pasında Cenk Tosun devrenin skorunu belirledi: 1-2. 68'de sahanın yıldızı Oguzhan'ın pasında Cenk Tosun farkı açtı= 1-3. 73'te Oğuzhan soldan pasında ceza sahasına giren Olcay topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu: 1-4. 88'de Vederson'un şutu direkten geri dönerken 89. dakikada Nakoulma'nın golüyle Mersin İdmanyurdu farkı ikiye düşürdü. 90+2'de Beşiktaş Frei'nin golüyle sahadan 5-2 galip ayrıldı.



Şenol Güneş siftah yaptı


Sezon başında Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Şenol Güneş, dün Mersin İdmanyurdu maçında siyah-beyazlı takımla ilk resmi maçında yer aldı. 11 Haziran'da Beşiktaş ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli teknik adam, takımının başında çıktığı 6 hazırlık maçının ardından resmi bir karşılaşmada kulübedeydi.



1192 gün sonra Quaresma sahada


2010-2013 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giydikten sonra, Al Ahli ve Porto maceralarının ardından 3 yıl sonra siyah-beyazlı takıma geri dönen Ricardo Quaresma, tam 1192 gün sonra bir resmi maçta Beşiktaş formasını giydi. Siyah-beyazlı takımla son resmi maçını 11 Mayıs 2012'de Trabzonspor karşısında oynayan Portekizli yıldız, 3 yıl, 3 ay, 7 günlük aradan sonra Beşiktaş'ın oyuncusu olarak sahaya ayak bastı. Quaresma, sezon öncesi 3 hazırlık maçında 128 dakika forma giymişti. Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli yıldız, formda bir görüntü çizdi.



Cenk'ten ilk hat-trick


Mario Gomez kulübede beklerken sahaya ilk 11'de çıkan Cenk Tosun, kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol birden attı. Genç golcü, teknik direktör Şenol Güneş'e “Rekabete hazırım" mesajı verdi.



Dünya yıldızı kulübede


Beşiktaş, sezonun ilk maçında Mersin İdmanyurdu karşısına çıkarken, teknik direktör Şenol Güneş, sahaya sürdüğü on birde beklenenin dışında tercihler kullandı. Siyah-beyazlı takımın Fiorentina'dan kiraladığı dünyaca ünlü Alman golcü Mario Gomez, sezonun ilk maçında kulübede yer aldı. Şenol Güneş, forvette tercihini Cenk Tosun'dan yana kullanırken, yeni sezon öncesi transfer edilen 5 yeni ismin 4'ü ilk 11'de yer aldı. Kalede Tolga Zengin'i görevlendiren tecrübeli teknik adam, savunma dörtlüsünün 3'ünü yeni transferlerden kurguladı. Sağda Andreas Beck görev yaparken, stoperde Rhodolfo'nun partneri Ersan Gülüm oldu. Sakatlıktan yeni çıkan Dusko Tosic sol bekte formayı alırken, Motta yedek soyundu. Teknik direktör Şenol Güneş, Veli ve Tolgay'ın sakatlığında ön liberoda Atiba'nın yanında Oğuzhan'a şans tanıdı; forvet arkasındaki üçlü de Olcay Şahan, Gökhan Töre ve Quaresma oldu. Galatasaray'a transferi gündemde olan kaleci Cenk Gönen'in kadroda yer almadığı Beşiktaş'ta sakat Veli Kavlak, Tolgay Arslan, Mustafa Pektemek ve Jose Sosa diğer eksiklerdi.



Başkan Orman dernek açtı


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Mersin İdmanyurdu maçı için geldiği Mersin'de, Çukurova Kartalları Derneği'nin açılışını gerçekleştirdi. Orman, derneklerden sorumlu yöneticilerin çok iyi çalıştığını ifade ederek, Afrika, Şangay ve Şili'ye de dernek açacaklarını vurguladı. Dernek Başkanı Umut Karadeniz, Fikret Orman'a Beşiktaş amblemli plaket taktim etti. Orman ve beraberindekiler, daha sonra açılış pastasını kesti. Beşiktaş Başkanı, dernek açılışının ardından Mersin'deki 'Kartal Yuvası' mağazasını ziyaret ederek taraftarlarla bol bol fotoğraf çektirdi.



Demba Ba Kartal'ı takipte

Beşiktaş'ın Çin'in Shanghai Kulübü'ne transfer olan Demba Ba, eski takımını takibi bırakmıyor. Senegalli yıldız, saat farkına rağmen siyah-beyazlı takımın maçının başlamasına 1.5 saat kala sosyal medya hesabından Kartal fotoğrafıyla birlikte İngilizce bir paylaşımda bulunarak “Time is up kardesim (Süre doldu kardeşim)" ifadesini kullandı. Demba Ba, bu paylaşımıyla Beşiktaş maçı için geri sayımda olduğunu gösterdi.



Su molası
kurtarıcı oldu


Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş mücadelesi 30 dereceyi aşkın bir sıcaklıkta oynanırken aşırı nemle birlikte futbolcular, sahada zor anlar yaşadı. Maç esnasında verilen su araları, futbolcuların imdadına yetişti.





#Cenk Tosun
#Oğuzhan
#Beşiktaş
9 yıl önce