|

Kenan Karaman örnek aldığı futbolcuyu açıkladı

Bundesliga'da forma giyen milli futbolcu Kenan Karaman, örnek aldığı oyuncunun Cenk Tosun olduğunu açıklarken, başarılı futbolcudan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Yeni Şafak
11:45 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 12:23 - 1/12/2017 Cuma
IHA
Kenan Karaman bu sezon Hannover formasıyla çıktığı 12 resmi maçta 1 gol atarken 1 de asist kaydetti.
Kenan Karaman bu sezon Hannover formasıyla çıktığı 12 resmi maçta 1 gol atarken 1 de asist kaydetti.

Hannover 96 formasıyla Bundesliga’nın banko oyuncuları arasına giren 23 yaşındaki milli futbolcu Kenan Karaman, Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Cenk Tosun'la ilgili övgü dolu ifadeler kullandı.

Cenk Tosun'u kendine örnek aldığını ifade eden Karaman'ın TamSaha Dergisi'ne yaptığı açıklamalar şöyle;

"Asla yılmadı , pes etmedi"
  • "Cenk Tosun gerçekten çok iyi yerlere geldi. Bu yıl en iyi sezonlarından birisini yaşıyor. Hem Süper Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi işler çıkartıyor. Bu onun kalitesini gösteriyor. O da benim gibi Almanya’da doğdu, büyüdü ve yetişti. Türkiye’ye de genç yaşta geldi. Bu aslında hiç de kolay bir iş değil. Almanya’daki ortama alıştıysanız Türkiye’ye gelmek de bir risk ama burada çok çalıştığını düşünüyorum. Beşiktaş’ta her zaman önüne bir santrfor konuldu ama asla yılmadı, pes etmedi, küsmedi ve bunun meyvelerini şimdi yiyor."

"Her anlamda örnek alınabilecek bir oyuncu"
  • "Cenk ağabey her anlamda önemli ve örnek alınacak bir oyuncu. Lucescu verdiği röportajda Türk oyunculara, 'Kendilerini Milli Takım’a gelmeye, daha iyi oynamaya motive etmeleri lazım. Türk oyuncuların hepsi için söylüyorum. Kendilerini kabul ettirsinler, potansiyellerini göstersinler' çağrısını yapıyor. Cenk Tosun örneği, bu anlamda yabancı oyuncularla Türk oyuncuların rekabetine örnek olarak çok dikkat çekici diye düşünüyorum. Bu insanın içinde olacak. Biraz da karakter meselesi."
"Yabancı oyuncu gelince kenara çekilirseniz kaybedersiniz"
  • "Ne yazık ki biz Türklerin mantalitesinde küsme duygusu çok fazla. Kendimizi hemen bırakıveriyoruz. Bu nokta çok kritik ama o dönemlerde ayakta kalmak, hem saha içinde hem de özel hayatında futbol için yaşamak, disiplinli olmak ve çalışmak gerekiyor. Cenk ağabeyin bunu başardığını düşünüyorum. Türkiye’de oynayan her Türk futbolcu için çok iyi bir örnek. Sonuçta hocanızı etkileyecek olan şey sahadaki performansınızdır. Yabancı oyuncu geldi diye kenara çekildiğinizde zaten kaybedersiniz."

#Kenan Karaman
#Cenk Tosun
#Beşiktaş
6 yıl önce