|

Kesinlikle şampiyonluğu istiyoruz

Galatasaray'ın başarılı sağ beki Mariano, “Herkesin amacı şampiyon olmak. O yüzden herkes kazanmak istiyor ve bu hırsla beraber saha içerisinde güzel bir uyum ortaya çıkıyor. Bunun altın kuralı aynı mantaliteye sahip olmak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:14 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Galatasaray'ın defans oyuncusu Mariano, Bursaspor maçında oyundan alınmasını değerlendirdi
​Galatasaray'ın defans oyuncusu Mariano, Bursaspor maçında oyundan alınmasını değerlendirdi

Galatasaray'ın defans oyuncusu Mariano, Bursaspor maçında oyundan alınmasını değerlendirdi, "Üzüldüm ancak hocanın kararına saygı duymanız gerekir" dedi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açlamalarda bulunan Mariano, takım olarak kesinlikle şampiyonluğu istediklerini vurguladı. Teknik Direktör Igor Tudor'un Bursaspor maçının 64. dakikasında sürpriz bir şekilde kendisini oyundan almasını değerlendiren Mariano, "Hiçbir oyuncu mutlaka oyundan alınmasını istemez. Hep sahada kalmak ister, alınırken mutlaka üzülür. Ben de aynı duygulara sahiptim. Önemli olan hocamızın kararıydı. O anda gole ihtiyacımız vardı ve hocamız böyle bir taktik değişiklik yapmayı istedi. Sonunda da işe yaradığını herkes gördü. Zaten bu tip değişikliklerde mutlaka üzülürsünüz ama hocanızın kararına ve oyuna giren arkadaşlarınıza saygı göstermeniz gerekir" ifadelerini kullandı.

FEGHOULİ ÜST DÜZEY BİR OYUNCU

Gol sevinci sırasında ayağında kramponların olmadığının hatırlatılması üzerine ise Brezilyalı oyuncu, "O anda yedek kulübesinde oturuyordum, kramponlarım ayağımda yoktu. Bir anda gol olunca kramponları giymeyi düşünmeden direkt arkadaşlarımın yanına koşup bu güzel golü kutladım" ifadelerini kullandı. "Feghouli'nin takıma gelişiyle performansın artar mı?" sorusunu ise Mariano, "Feghouli çok kaliteli ve üst düzey bir oyuncu. Mutlaka oynadığı zamanlarda sadece bana değil bütün takıma katkısı olacaktır. En iyi yardımı yapacaktır. Çok kaliteli bir oyuncu" yanıtını vervdi. Süper Lig'in kalitesi hakkında yorumlar yapan Brezilyalı oyuncu, "Avrupa'ya baktığınızda aslında ligler birbirine yakın. Her ligin rekabet seviyesi yüksek. Daha önce Fransa ve İspanya liglerinde de oynadım. İspanya Ligi'ni biraz daha üst seviyede değerlendirebiliriz. Ama Türkiye'de de fazla oynama fırsatım olmadı. Oynadığım maçlara kadar yorum yaparsam, gerçekten kaliteli bir lig. Zor rakiplere karşı oynuyorsunuz. Kaliteli oyuncular var. Ben de şu an Türkiye Ligi'nin en iyisinde oynuyorum. Avrupa'da dünyada tanınan bir takım. Rekabet seviyesi yüksek bir ligde oynadığımı düşünüyorum" dedi.

ÖNEMLİ OLAN MANTALİTE

Galatasaray'da bir çok oyuncunun ilk kez birbirleriyle oynadığı ve iyi bir uyum yakalandığının hatırlatılması üzerine ise Mariano, "Burada aslında kilit nokta mantalite. Daha önce burada bulunanlar ve takıma yeni katılanlarla aynı mantaliteye sahibiz. Kesinlikle şampiyon olmak istiyoruz. Herkesin amacı bu. O yüzden böyle olduğu zaman da herkes kazanmak istediğinde, bu hırsla beraber saha içerisinde güzel bir uyum ortaya çıkıyor. Bunun altın kuralı aynı mantaliteye sahip olmak" yorumunu yaptı. Tudor'un oyuncuları çok iyi motive ettiğini belirten Mariano, "Kazanma düşüncesini bize aşılıyor" diye konuştu.


Tudor, Selçuk'a sarıldı

Bu sezon forma şansı bulamayan ve kulübeye hapsolan Selçuk İnan'a teknik direktör Igor Tudor'dan idman öncesi dikkat çekici bir yaklaşım geldi. Hırvat teknik adam, moralsiz olan Selçuk'a sahaya çıkarken sarılarak destek verdi. Östersunds'a karşı 2 maçta da 90 dakika sahada kalan ve performansıyla eleştirilen Selçuk, Fernando ve Ndiaye gibi isimlerin transfer edilmesiyle kulübeye geçmişti.

  • Latovlevici'nin maskesi çıkıyor
  • G.Saray'ın Bursaspor ile oynadığı maçta hafif sakatlık yaşayan Serdar Aziz ve Latovlevici, dün salonda çalıştı. Her iki futbolcunun da bugün takımla çalışacağı bildirildi. Bu arada Karabükspor maçında son kez maske kullanacak Latovlevici, Konyaspor deplasmanında sahaya maskesiz çıkacak.

Başkan Özbek'ten Tudor'a tebrik

G.Saray, en yakın takipçisi Beşiktaş'ın ,F.Bahçe'ye yenildiği haftada Bursaspor'u mağlup etti ve liderlik koltuğunda avantaj sağladı. Başkan Dursun Özbek, Cenk Ergün aracılığıyla konuştuğu teknik direktör İgor Tudor'a "Takımın ortaya koyduğu futbol bizi çok mutlu etti. Tebrik ederim" dedi.

#Galatasaray
#Mariano
#Selçuk İnan
7 yıl önce