|

Konya dev derbiye hazırlanıyor

Futbol topu görünümündeki 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki Beşiktaş-Trabzonspor maçına evsahipliği yapacak.

Yeni Şafak
12:50 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 10:51 - 5/12/2014 Cuma
AA
UEFA kriterlerine uygun olarak projelendirilen Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena, dış cephesindeki yeşil-beyaz dev mebran malzemeyle kaplı futbol topu görünümüyle dikkati çekiyor. Konya'nın plaka numarasından yola çıkılarak 42 bin kişilik inşa edilen stadyumda, araçla girilebilen 4 ana kapı, 40 seyirci çıkışı, 14 seyirci girişi bulunuyor.  


Zemin ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar ile tavanlarda da seyircilerin ısınması için sistem olan stadyumda, 54 adet loca var. Torku Arena, her açıdan yüksek seyir zevkiyle, 400 bin metrekarelik bir alana oturuyor.


Tamamı kapalı tribünlerden oluşan stadyumda, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilen antrenman alanları, ofisler, 84 turnike, 22 asansör bulunuyor. Ayrıca, Türkiye'nin bu en yeni stadı, 3 bin 108 araçlık otoparka sahip.


Bu özellikleriyle Beşiktaş Kulübü'nün dikkatini çeken Torku Arena, tarihinde ilk defa büyük bir maça evsahipliği yapacak. Vodofone Arena'nın yapımı devam ederken, bu süreçte "stadyumsuz" kalan siyah-beyazlılar, sezon başında iç saha maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama kararı almıştı. 7 Aralık Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Trabzonspor maçı için ise Torku Konyaspor yönetiminden talepte bulunan İstanbul ekibi, bu önemli maçı Konya'da oynayacak. 


Konya'daki Beşiktaş taraftarı bu önemli maçı izleme imkanı bulacak. Dev maçta yerlerini almak isteyen futbolseverlerin tarihe tanıklık ederek, stadyumu dolduracağı tahmin ediliyor.


- "Sevgi, barış ve kardeşlik mesajı vermiş olacağız"


Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Aralık Pazar günü Beşiktaş-Trabzonspor maçının Konya'da oynanacağını anımsattı.


 O günün başka bir öneminin de olduğuna değinen Şan, "Hazreti Mevlana’yı anma törenlerinin başlaması da o güne denk geliyor. Konya Valimiz Muammer Erol öncülüğünde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ile törenlere katılacağız. İnşallah güzel bir tablo ile tüm futbol camiasına sevgi, barış ve kardeşlik mesajı vermiş olacağız" diye konuştu.


Türk futbolunda barış ve kardeşliği yeniden hatırlatmak istediklerini vurgulayan Başkan Şan, şöyle devam etti:


"Böyle bir güne evsahipliği yapacağımız için mutluyuz. İnşallah yeni bir sayfa açılmasına vesile olur. Büyük takımlar arasındaki kırgınlıklar biter. Çok heyecanlı bir mücadele olacağını düşünüyorum. İki formda ekip karşılaşacak. Çevre illerden futbolseverlere iyi bir futbol izlettireceklerini düşünüyorum."


- "TFF Başkanımızın sözü var" 


Şan, Konya'nın spor şehri olduğunu, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nin yanı sıra 4 bin kişilik bir spor salonunun daha yapıldığını dile getirerek, "En son Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanımızla, Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiğimizde konuştuk. TFF Başkanımız Yıldırım Demirören'e Konya'ya milli maç istediğimizi söyledik. O da bize söz verdi. Konya'da böyle bir organizasyon düşündüklerini ifade etti" dedi.


- "Stadyumda her şey hazır"


Stad Müdürü Ahmet Eser de maç öncesi hiçbir eksiğin bulunmadığını ifade etti.


Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerini en iyi şekilde ağırlayacaklarına işaret eden Eser, "20 binin üzerinde kişinin bilet aldığını öğrendim. Stadyumda her şey hazır. Rutin olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Zemin için de gerekli özeni gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
#Ahmet Şan
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena
#beşiktaş trabzonspor maçı
#beşiktaş trabzonspor maçı nerede oynanacak
#beşiktaş trabzonspor maçı hang statta oynanacak
9 yıl önce