|

Kone: Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyorum

Demir Grup Sivasspor'un Fildişi Sahilli yıldızı Arouna Kone, her maçtan ve sahaya çıkmadan önce Kur'an-ı Kerim'den sureler okuduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:02 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:21 - 17/01/2018 Çarşamba
AA
Arouna Kone, bu sezon ligde çıktığı 17 maçta 8 gol atarken 3 de asist yaptı.
Arouna Kone, bu sezon ligde çıktığı 17 maçta 8 gol atarken 3 de asist yaptı.

Kone, kırmızı-beyazlı ekibin ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'da yaptığı açıklamada, Sivas'ta çok mutlu olduğunu belirtti.

Müslüman bir futbolcu olarak Sivas'ta aradığı her şeyi bulabildiğini aktaran 34 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:
  • Sivas'ta çok mutluyum. Çünkü bildiğiniz gibi ben Müslüman bir oyuncuyum. Eğlenecek ya da başka şeyler peşinde koşan bir oyuncu değilim. Sivas tam benim uyum sağlayacağım, mükemmel bir yer. Kulübümüzün olanakları da çok iyi. Gerçekten böyle olacağını beklemiyordum. Bu yüzden Sivas'a ilk geldiğimde şaşırmıştım.
"Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyorum"
  • Her maçtan ve sahaya çıkmadan önce Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyorum ve dua ediyorum. Çünkü ailemizden böyle gördük. Müslüman bir oyuncuyum ve bu, Müslüman bir oyuncunun görevidir. Sadece maça çıkmadan önce değil, her zaman dua eden birisiyim.
"Levante'den transfer teklifi aldım"

Arouna Kone, İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Levante'den transfer teklifi aldığını ancak Sivasspor'dan ayrılmayı düşünmediğini açıkladı.

"Şampiyonluk için favorim Beşiktaş"
  • Şampiyonluk için favorim Beşiktaş. Ancak şunu da unutmayalım, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Bu, onlar için bir dezavantaj olabilir. Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük takımlar var. Şampiyonluk yarışı üçünün arasında geçebilir ama hem oyun yapısı ve hem de oyuncu kalitesi ile ağır basan tarafın Beşiktaş olduğunu düşünüyorum.
"10 yıl önce Galatasaray'dan teklif almıştım"
  • On yıl önce Galatasaray'dan teklif almıştım. O zaman PSV Eindhoven'da oynuyordum ama tercihim Sevilla'dan yana oldu. Çünkü Sevilla o dönemde üst üste iki sene UEFA Kupası'nı almıştı. Daha güçlü ve Avrupa'da şampiyon bir takımdı. Bu nedenle Galatasaray'ın teklifini reddederek Sevilla'ya gitmiştim.

#Aroune Kone
#Demir Grup Sivasspor
6 yıl önce