|

La Liga'ya yükselen son takım belli oldu

Play-off finalinde Zaragoza ile karşılaşan Las Palmas, deplasmanda 3-1 mağlup olduğu rakibini kendi evinde 2-0 yenerek 13 yıl aradan sonra La Liga'ya adını yazdırdı.

Yeni Şafak
12:11 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:40 - 22/06/2015 Pazartesi
AA

İkinci ligde sezonu lider bitiren Real Betis ve ikinci tamamlayan Sporting de Gijon'dan sonra La Liga'ya çıkan 3. takım, play-off maçlarından sonra belirlendi. Finalde Zaragoza ile karşılaşan Las Palmas, deplasmanda 3-1 mağlup olduğu rakibini kendi evinde 2-0 yenerek 13 yıl aradan sonra La Liga'ya adını yazdırdı. Las Palmas, 2. ligde sezonu 4. olarak bitirmişti.



Las Palmas geçen sezon da play-off'ta finale kalmış ancak son dakikada yediği golle çıkamamıştı.



Öte yandan Cordoba ve Almeria'dan sonra La Liga'dan düşen 3. takım ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Normal şartlarda ligi sondan 3. bitiren Eibar'ın 2. lige düşmesi gerekse de, yaşadığı mali sıkıntılar sebebiyle borçlarını ödeyemeyen Elche'nin küme düşürüldüğü, yerine de Eibar'ın La Liga'da kaldığı açıklanmıştı. Ancak Elche'nin iflas ettiğini açıklamasıyla yasal yeni bir süreç başlarken, İspanyol basını mahkeme kararıyla Elche'nin tekrardan 1. lige alınıp Eibar'ın küme düşürülme olasılığı olduğunu iddia ediyor.

#la liga
#las palmas
#zaragoza
9 yıl önce