|

Lucescu'dan merak edilen soruya yanıt: Onları bırakmadım

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Karadağ maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lucescu, Burak, Arda, Caner gibi oyuncuların milli takım kadrosunda olmaması konusuna da açıklık getirdi.

Yeni Şafak
19:42 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:52 - 26/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arda Turan ve Burak Yılmaz, milli takım arasında kadroya davet edilmemişti.
Arda Turan ve Burak Yılmaz, milli takım arasında kadroya davet edilmemişti.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Karadağ maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti. Rumen teknik adam merak edilen sorulara cevap verirken Arda, Burak ve Caner gibi milli takımda olmayan oyuncularla ilgili konuya açıklık getirdi.

İşte Lucescu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;
  • Ne kadar az konuşursak o kadar iyi. Çalışmamız lazım. Bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyorum. 10 tecrübeli 1 tane gençle oynamak kolay. Ancak 5 gençle bir şeyler yaratmak kolay değil. Antrenöre işini yapması için müsaade etmek lazım. Sadece gençlerden ekip kurup içine tecrübeli ağabeyler koymamak mümkün değil. 3-4 tane ağabey olacak ve bunlar da gençlere örnek olup, yol gösterecek. Milli takıma ve gençlere yardımı olacaksa tecrübeli oyuncuları takıma tabii ki alırım. Yeni oyun organizasyonu benim için önemli. Oyunun anlayışı önemli. Avrupa'da ve dünyada sonuç elde etmek istiyorsak oyunu kontrol edip, üstünlüğümüzü kurmamız lazım.
"Kulüp performansı farklı bir şey..."
  • Kulüp performansı çok farklı bir şey. Kulüpte 8 ay boyunca kullanılan oyun sistemi var. Herkes kendi bölgesinde ne yapacağını biliyor. Benim önümde iki gün var. 2 antrenman 4 toplantı yapabildik. Analizler, maç hazırlıkları, kendi oyun organizasyonumuz. Benim rakibi de incelemem gerekiyor. Kısa bir dönem içerisinde aynı şeyleri tekrarlamam gerekiyor. Bu yüzden akıllı, istekli olan oyunculara ihtiyacım var. Ülkenin Milli Takımı'nın renklerini seven oyunculara ihtiyacım var.

#Mircea Lucescu
#A Milli Takım
#Arda Turan
#Burak Yılmaz
6 yıl önce