|

Milli judocu olimpiyatlara odaklandı

Milli judocu Sümeyye Akkuş, Brezilya'nın Rio de Janeiro'da düzenlenecek 2016 Olimpiyatları'nda başarılı olarak Türk bayrağını göndere çektirmek istediğini söyledi.

Yeni Şafak
09:43 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 09:44 - 25/11/2014 Salı
AA
Akkuş,  yaptığı açıklamada, judoya 11 yaşında ilkokulda beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle başladığını, 14 yıldır bu sporu yaptığını söyledi.


Bu yıl, Özbekistan Grand Prix'inde kadınlar 48 kilogramda gümüş madalya kazandığını, birçok madalyasının bulunduğunu belirten Akkuş, "Yoğun çalışma tempomuz var. 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanıyorum. Bu sene yaptığım dereceler, olimpiyat puan maçlarını etkiliyor. Uzun bir süreç. 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarılı olarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum" şeklinde konuştu.


"Sağlık sorunum olmadığı sürece spora devam edeceğim" diyen Akkuş, "Yaşım daha çok genç. 20 ile 25 yaş üstü tam bu spor için elverişli yaşlar. Bu yaşlarda tam anlamıyla tecrübe kazanmış olursunuz. Bu yaşlarda verimliliği almaya başlıyorsunuz ve tecrübe oturmuş oluyor. Bu spor sağlığınız elverdiği sürece yapabileceğiniz bir spor" ifadesini kullandı.


Akkuş, Türkiye'de judoya yeteri kadar değer verilmediğini savunarak, "Yeterli imkanlar sağlanıyor ama reklamımız yapılmıyor. Futbol kadar değerimiz yok ama judonun da ön plana çıkması gerek. Başarılarımızın artmasıyla tanınmaya başladı bu spor. İnşallah daha da iyi yerlere geliriz" dedi.


Başarısındaki en büyük payın ailesi ve antrenörlerine ait olduğunu aktaran Akkuş, hiperaktif olmasının faydasını şampiyonalarda gördüğünü sözlerine ekledi.
#Milli Judocu Sümeyye Akkuş
#Judo
#Judo Milli Takımı
#2016 Olimpiyatları
#Rio de Janeiro
9 yıl önce