|

Muslera devleşti Galatasaray 1 puanı kaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında Galatasaray, Club Brugge ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ise gösterdiği performans ile takımının Belçika'dan puanla dönmesine büyük katkı sağladı.

09:33 - 19/09/2019 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 19/09/2019 Perşembe
DHA
Galatasaray'ın 33 yaşındaki kalecisi Muslera, Brugge maçında devleşti.
Galatasaray'ın 33 yaşındaki kalecisi Muslera, Brugge maçında devleşti.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Belçika'nın Club Brugge takımı ile 0-0 berabere kaldı.

Belçika'nın Brugge kentinde bulunan Jan Breydel Stadyumu'nda oynanan müsabakada iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla Galatasaray ve Club Brugge, gruba 1'er puanla başlangıç yaptı.

Kalesini gole kapattı

Sarı-kırmızılılarda Fernando Muslera yaptığı kurtarışlarla alkış topladı. Uruguaylı file bekçisi, rakip takımın gole çok yaklaştığı pozisyonlarda adeta kalesinde devleşti ve gole izin vermedi. Özellikle ikinci yarıda Dennis'le karşı karşıya geldiği pozisyonda gole engel olan tecrübeli file bekçisi ardından da kornerden gelen topta Okereke'nin kafa vuruşunu mükemmel bir refleksle kurtardı.

Övgü dolu sözler

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Club Brugge Teknik Direktörü Philippe Clement, Muslera'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Clement, "Futbolda iki şey var. Bir yapmanız gerekenler bir de oynamanız gerekenler. Karşı tarafın kalecisinin kurtarışları söz konusuydu, Muslera çok iyiydi" ifadelerini kullandı.


Mücadele sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaraylı futbolcu Donk, eski takımı Club Brugge'a karşı forma giymenin çok güzel olduğunu dile getirdi. Donk, "Çok güzel bir duyguydu geri dönmek. Bu şehri, bu kulübü, bu takımı çok seviyorum. Geri dönmek güzel oldu. Maç hakkında ise oyunu kontrol edemedik ve bu bizim için işleri zorlaştırdı. Farklı bir sisteme geçtik ve geçişte zorlandık. Sonrasında daha fazla gol şansı yakaladık ve arkamızda da Fernando Muslera alev aldı" ifadelerini kullandı.

  • En son 18 Eylül 2002’de Rusya’da 2-0 kazandığı Lokomotiv maçında kalesini gole kapatan Galatasaray, ardından Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda çıktığı üst üste 26 karşılaşmada da kalesinde gol görmüştü.


#Muslera
#Galatasaray
#şampiyonlar ligi
5 yıl önce