|

Muslera ve Valbuena da PFDK'ya sevk ediliyor

Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'in hakem Mete Kalkavan'a küfür etmesi sonrasında 6 maç ceza alması gözleri bu hafta oynanan maçlara çevirmişti. Trabzonspor-Galatasaray ve Fenerbahçe-Kayserispor mücadelelerinde küfür ettiği iddia edilen Muslera ve Valbunea'nın PFDK'ya sevk edileceği belirtildi.

Yeni Şafak
14:01 - 31/10/2017 Tuesday
Güncelleme: 14:12 - 31/10/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Caner Erkin, Başakşehir maçında hekem Mete Kalkavan'a olan hareketleri ve küfürleri sebebiyle 6 maç ceza almıştı.
Caner Erkin, Başakşehir maçında hekem Mete Kalkavan'a olan hareketleri ve küfürleri sebebiyle 6 maç ceza almıştı.

Geçen hafta oynanan Beşiktaş-Başakşehir karşılaşmasında Hakem Mete Kalkavan'a yönelik küfürlerinin ardından TFF'nin sözlü eylemlerle değiştirdiği talimat Galatasaray file bekçisi Muslera ve Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Valbuena'yı ceza tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Sporx'te yer alan habere göre; Düne kadar talimatta olmadığı için benzer eylemler konusunda disiplin işlemi yapamayan ancak geçen hafta deliller maddesine, "Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde resmi yayıncı kuruluş görüntüleri izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilir" ilavesini yapılmasının ardından Galatasaray kalecisi Muslera'nın Trabzonspor maçında, Fenerbahçeli Valbuena'nın da Kayserispor maçında rakip takım teknik direktörüne karşı küfür şeklinde algılanan sözleri TFF'nin radarına takıldı.

  • TFF Hukuk Müşavirliği'nin her iki oyuncuyla ilgili farklı kamera açılarından görüntüleri yayıncı kuruluştan istedi.



#Muslera
#Valbuena
6 years ago