|

Mustafa Cengiz: Galatasaraylı değilim diyerek teklifimizi reddetti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, erkek basketbol takımından ayrılma kararı alan başantrenör Oktay Mahmuti'den indirim talep ettiklerini ancak tecrübeli koçun bu teklife olumsuz yanıt verdiğini açıkladı. Cengiz ayrıca UEFA ile yapılan anlaşma ve transfer konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
16:01 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 17:33 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz merak edilen sorulara yanıt verdi.
Mustafa Cengiz merak edilen sorulara yanıt verdi.

Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz kulübün gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cengiz'in Türk Telekom Stadı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

"200 milyon dolar borcumuz var"
  • "Biz enkaz falan almadık. Bir önceki yönetimin suçu değil bu, bir öncekinin de değil. Bu bir dizi film. 5 buçuk ayda 588 milyon TL hasılat elde ettik. 10 bin TL zarar ettik. İnşallah onu da düzelteceğiz. 1 milyar TL borç alacak farkımız var. 200 milyon dolar borcumuz var. Amatör şubelere son 9 yılda harcadığımız para 200 milyon dolar. Sakın şunu algılamayın. Olimpik dallardaki faaliyetlerimizi terk etmeyeceğiz. Ama doğru harcama için elimizden geleni yapacağız."
"Basketbolda 34 milyon TL borcumuz vardı"
  • "Basketbolla ilgili çok üzücü söylemler gördük. Sosyal medyada birçok şey izliyoruz. Sosyal medya çok değer verdiğimiz bir medya türü, yazılı ve görsel medyayla birlikte. Hakaret ve küfür içermeyen her eleştiriye açığız, bunlar bizi mutlu eder. Basketbolda 34 milyon TL borcumuz vardı. Bugün itibari ile borcumuzu 22 milyon TL'ye indirdik. 12 milyon ödeme yaptık. 6 yabancı transfer edilmiş ama erkek basketbolda 9. olmuşuz."

"Ben Galatasaraylı değilim, indirim yapmak istemiyorum dedi"
  • "Oktay Mahmuti hocamızla oturduk konuştuk. Açık ve net olarak hocaya lütfen bizimle devam ediniz ama mali olarak iyi durumda olmadığımızı söyledik. 1.2 milyon TL hocamızın alacağı var. Oktay Mahmuti'den indirim istedik. Ya da bize ödeme planı verin dedik. Oktay Mahmuti 'Ben Galatasaraylı değilim. İndirim yapmak istemiyorum' dedi."
"Prandelli'ye borcumuz var"
  • "Daha Prandelli'ye ödememiz gereken 2.5 milyon lira borcumuz var."
"Oyuncu satmadan transfer yapamıyoruz"
  • "UEFA bize 'Futboldan kazandıklarınızı futbol dışında harcayamazsınız' dedi. UEFA ile imzaladığımız anlaşmada gelir-gider dengesini tutturmak zorundayız. Oyuncu satmadan asla yeni transfer yapamıyoruz. Sadece kiralık, takas ya da elinde bonservisi olan futbolcu transfer edebiliyoruz."


"UEFA ile anlaşmamız sonrası rakiplerimiz şoka girdi"
  • "Yapılanlarla UEFA bize saygı duydu. Tarihinde ilk defa bir kulüp ile ikinci defa yapılandırma anlaşması yaptı. Rakiplerimiz şoka girdi, haklılar. Ben olsam ben de şaşırırım. 12 Haziran'da kapı gibi katılım belgesini aldım, bitti"


Donk'un sözleşmesi
  • Soru:
    Donk'a neden 500 bin euro zam yaparak yeni sözleşme imzaladınız?
  • Mustafa Cengiz:
    Eleştirilere baktım ben de. Çok tepki geldi. Tepkileri haklı buluyorum. FFP anlaşmasına göre bizim gelir-gider dengesini sağlamamız gerekiyor. Donk olduğunu unutun. Son 6 ayı düşünün. Ve o Donk bonservissiz şekilde ortada. Donk'a vereceğiniz en az para 2 milyon eurodur. Piyasaya göre. Bunu almadı. Menajerlik ücretini almadı. Donk'un eski sözleşmesinde de vardı primler. 3.5 milyon Euro para ödedik biz futbolculara ve kulüplere prim olarak. Bizi en çok üzen de bunları 10 gün içinde ödememiz gerektiğiydi."
"Muğdat'ın transferini küçümsüyorlar"
  • "Muğdat ile TL üzerinden sözleşme yaptık. Oyuncuyu küçümsüyorlar. İspanya'dan futbolcu alsaydık ve euro üzerinden para verseydik kimse bir şey demezdi."
"Nagatomo için gitti 5,5 milyon euro fiyat çektiler"
  • "Evde de soruyorlar bana, futbolcu almıyor muyuz diye. Aldık ya. Muğdat, Donk, Nagatomo... Cavanda'yı sattık ya. Adam milli problemdi. Albayrak, Nagatomo için gitti, 5,5 milyon euro fiyat çekti Inter. Bu adamlar ticaretin babası. Okuyorlar Türkiye'deki şeyleri. Fiyat arttırıyorlar. Beni aradı Albayrak. 4,5'tan aşağı inmiyorlar diyor. Biz sadece 2,5 dedik. Tek kuruş çıkmadık."

#Mustafa Cengiz
#Galatasaray
6 yıl önce