|

Mustafa Cengiz: Toplantılara asla katılmayacağız

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Vicdanları rahatlatacak bir çözüm sergilenmezse asla Kulüpler Birliği toplantısına katılmayacağız" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
16:28 - 7/12/2018 Cuma
Güncelleme: 16:49 - 7/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği'nin bildirisine cevap verdi.
Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği'nin bildirisine cevap verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, Beylikdüzü'nde katıldığı taraftar derneğinin açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cengiz, Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriyle ilgili konuşurken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a da cevap verdi.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Fikret Orman'ı dinlerken şok olduk"

  • "Fikret Orman'ın konuşmalarını dinleyince hepimiz birbirimize şok içerisinde baktık. Sahada ölümüne mücadele etsek de saha dışında doğruluktan yanayız. Bildiriyi kimin yazdığı hala açıklanmadı. 'Ben yaptım oldu' demekle bu işler olmaz. Bu hareket bir Anadolu kulübüne de yapılsaydı aynı tepkiyi verirdik. 10 kulüp yayınlamadı, hala 17 kulüp yayınladı demek ve Galatasaray'a haber vermeliydik demek başka bir garabeti ortaya çıkartıyor, bizi şaşırtıyor."
"Ayrıcalık istemiyoruz"
  • "Galatasaray'a karşı değil diyorsanız, oraya da Galatasaray'ı da yazacaktınız o zaman. Adı birlik olan oluşum güvenirliğini yitirmiştir. Bize haber verilseydi, ortadaki hatayı düzeltirdik. Biz ayrıcalık istemiyoruz ve herkese adil olunmasını istiyoruz."
"Metni yazanı biliyoruz"
  • "Neden yıllardır bazı hakemler bazı takımların maçlarına verilmiyordu? Çıkıp açıklasınlar. MHK'nin açıklamasında ne gibi sıkıntı vardır. Başkan bir sakınca yok dedi ama bu metni yazan kim, sahibi kim? Biz bunu yazanı biliyoruz, kral çıplak! Sözlü olarak bir anlaşma yapılmışsa bunun bir zaptı olur. Yönetim kurulu kararıysa bunun bir imzası olur, ben yaptım oldu demekle bu işler olmaz. Galatasaray olarak üzüldük. Biz futbolu ve bütün paydaşları ciddiye alıyoruz."

"Kulüpler Birliği'ne katılmıyoruz"
  • "Bildiriyi kimin yazdığı hala açıklanmadı. Birlik güvenini kaybetti. Bugün katılmadılar, yarın katılırlar şeklindeki açıklamayı da doğru bulmuyor. Herkesi tatmin edecek bir açıklama olmazsa asla Kulüpler Birliği'ne katılmıyoruz ve bu tavırlarına devam ederlerse başka aksiyonlar da alacağız."


#Mustafa Cengiz
#Galatasaray
#Kulüpler Birliği
5 yıl önce