|

NBA ekibinden Hido'ya büyük vefa

Kısa süre önce basketbol kariyerine nokta koyan ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nda CEO olarak göreve başlayan Hidayet Türkoğlu, eski takımı Orlando Magic tarafından özel bir törenle onurlandırılacak.

Yeni Şafak
10:39 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:35 - 17/12/2015 Perşembe
IHA

Amway Center'da yarın oynanacak Orlando Magic-Portland Trail Blazers maçının devre arasında gerçekleştirilecek seremonide taraftarlarla buluşacak olan Hidayet Türkoğlu'na, Orlando Magic CEO'su Alex Martins tarafından bir plaket takdim edilecek.



Hidayet Türkoğlu, 2004-09 ve 2010-13 yılları arasında formasını giydiği Orlando Magic'in sembol isimlerinden birisi olmuş, mavi-beyazlı formayla 2008-09 sezonunda Los Angeles Lakers'a karşı final oynamıştı. Performansıyla takım tarihine damga vuran Türkoğlu, bugüne dek Orlando Magic'te en çok süre alan ve en çok üç sayı isabeti bulan dördüncü oyuncu. Türkoğlu, en çok sayı atan, en çok maça çıkan, en çok serbest atış isabeti bulan, en çok ribaunt alan ve en çok asist yapan oyuncu sıralamasında da altıncı sırada yer alıyor.



NBA'de Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers formalarını da giyen Hidayet Türkoğlu, yaklaşık 1000 maç ile NBA tarihinde, normal sezonda en fazla maça çıkan 116. oyuncu olma unvanını da elinde bulunduruyor.

#hidyayet türkoğlu
#orlando magic
#nba
#veda töreni
8 yıl önce