|

Nefes kesen derbide kazanan yok

Ligde ilk yarının son derbisinde Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki nefesleri kesen mücadele berabere sonuçlandı. Bordo-mavililer iki farklı üstünlüğü yakaladı; pes etmeyen siyah-beyazlılar 90+6’da attığı golle bir puanı kurtardı.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:24 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzonsporlu futbolcuların gol sevinci
Trabzonsporlu futbolcuların gol sevinci

Süper Lig’in 16. haftasında oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan derbide iki takım da sevinemedi. Zirveye bir adım daha yaklaşmak isteyen iki takımın mücadelesinde Trabzonspor 2-0 öne geçtiği maçta deplasmanda Beşiktaş karşısında uzatmada yediği golle 2-2 berabere kaldı.

6. dakikada Yusuf Yazıcı’nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Hüseyin’in kafa vuruşunu Karius kornere gönderdi. 22’de Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta Karius boşa çıktı. Nwakaeme topu boş kaleye göndermek isterken, direkten döndü. 31’de Adriano’nun şutunda Uğurcan gole izin vermedi. Dönen topu savunma uzaklaştırdı. 45+1’de Sosa’nın sağdan ortasında ceza sahası içinde buluşan Rodallega, kaleci Karius’tan sıyrılarak topu filelere gönderdi: 0-1. 47’de sağdan Onazi’nin ortasında sol çaprazda topu kontrol eden Nwakaeme şutunda top Karius’un solundan filelere gitti: 0-2. 49’da Lens’in sert şutunu kaleci Uğurcan kornere çeldi.


53’te kaleciyle karşı karşıya kalan Ljajic’in şutu üstten auta çıktı. 57’de savunmanın uzaklaştıramadığı topla sol kanatta buluşan Caner’in ön direğe ortasında Onazi ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-2. 68. dakikada solda topla buluşan Lens’in ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topu Dorukhan ağlara gönderdi. Ancak VAR’a giden Halil Umut Meler, Lens’in ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı. 86’da Amiri’nin şutunu Karius kornere gönderdi. 90+3’te Caner’in kafa vuruşu yan direkten döndü. 90+6’da Trabzonspor ceza sahasında oluşan karambolde Mustafa Pektemek topu kafayla filelere gönderdi: 2-2.

  • Şu anda çok zor bir
    dönemden geçiyoruz
  • Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takım olarak zor bir dönemden geçtiklerini de söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Hücumda top tutamadık, geride zaman zaman sıkıntı yaşadık ve hiç beklemedik şekilde gol yedik. İkinci yarının başında bu kez attığımız taçtan gol yedik. Bütün bunlara rağmen oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdi. VAR ile iptal edilen gole kadar coşkumuz iyiydi. 2. golümüz erken gelse, kazanabileceğimiz bir maçtı. İkinci yarıda atabileceğimiz goller var. Üzgünüz tabii ki, 2 puan kaybettik bu maçta” dedi. Kadro tercihleri eleştrileri karşısında ise tecrübeli hoca, “Adriano sakatlıktan döndü, ikinci yarıda oyundan düştü. Gökhan, Caner, Lens... Bunlar sakatlık sonrası idman temposu düşük oyunculardı. Yorgun oyuncuların da ne vereceği önemliydi. En dirençli olan Dorukhan’dı. Onun da ağrısı vardı ama maça devam edebildi. Kararlar maçtan önce verilir, maç içinde uygulanır. Doğrusu, yanlışı görülür” diye konuştu. Güneş, Milli takım ile ilgili çıkan iddialar üzerine, “Beşiktaş’ta çalışıyorum ve katkı yapmaya çalışıyorum. Taraftarları mutlu etmek istiyorum. Durumumuzdan memnun değiliz” dedi. Takımdan ayrılacak oyuncuların olduğunu söyleyen Güneş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Pepe gitti zaten. Gidecekler, gelecekler ekonomik konular. Ben sadece bilgiler verdim. Babel de Adriano da iyi oyuncular ama onların da kulüple ilgili konuları var. Şu anda çok zor bir dönem geçiriyoruz. Kulüpteki her kararı yönetim verir.”
  • Beşiktaş 1 puanı hak etti
  • Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, “2-0’a geldikten sonra bizim tarzımızdaki takımların maçı bırakmaması gerekiyor ama karşımızdaki takım Beşiktaş olunca onlar da bizi zorladı. Son dakikada yediğimiz gol adına üzgünüm. Ama Beşiktaş’ın bu baskısı ve oyunu bırakmaması ile puanı hak ettiklerini düşünüyorum” dedi. Onazi, Sosa ve Abdülkadir gibi oyuncuların rahatsızlıkları olduğunu belirten Karaman, “Sizin için kilit pozisyondaki oyuncuların antrenman süresi kısalınca pas oyunumuzu istediğimiz gibi oynayamadık. Yine de Trabzonspor 2-0 öne geçmişken biraz daha arzu ettiğimiz futbolu oynasaydı 3 puanla dönebilirdik. Birçok takım birçok zorlukla mücadele ediyor. Ne olursa olsun maçı bitirmişsin o dakikada gol yemeyeceksin. Ekstra sorumluluk alman gerekiyor. Her şeye rağmen 3’ü bulacak pozisyonlarımız vardı. Sonuçta Beşiktaş ile oynuyoruz. Belli bir tecrübeye sahipler. Genç oyuncularımız var, Sosa’nın oyundan çıkması, Onazi’nin oyunun ikinci bölümünde kısmen oyundan düşmesi, bizim hamlemizi yapamamamıza neden oldu. Futbolun kaderini sahanın içindeki bir avuç insan belirliyor. Oyuncularımız iyi mücadele ettiler, çok daha iyisi olabilirdi. Ben oyuncularımın gösterdiği performanstan memnunum” diye konuştu.

#Beşiktaş
#Trabzonspor
5 yıl önce