|

Twitter 'bağış ve yatırım' kapısını açtı

Serbest girişimlerin, sosyal ağ kanalları üzerinden teşvik edilmesine yönelik önemli bir adım daha atıldı.

Yeni Şafak
10:04 - 29/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:04 - 29/06/2015 Pazartesi
Diğer

Bildiğimiz gibi internet üzerinde kendine gelir kapısı arayan çok ciddi bir kitle mevcut. Her ne kadar bunların pek çoğu kolay para olarak nitelendirdiğimiz yöntemler üzerinden hareket ediyor olsa da, serbest girişimcilerin ve küçük çaplı firmaların da interneti oldukça aktif biçimde kullandıkları bir gerçek. Tabii girişimlerini pazarlamanın veya duyurmanın en kolay ve en etkin yollarının başında da sosyal ağlar geliyor.



İşte ABD Sermaye Piyasası Kurulu da (SEC) bu yolda küçük ölçekli internet girişimcilerinin oldukça işine yarayacak yeni bir düzenlemeyi onayladı. Buna göre artık bu tür işletmeler Twitter üzerinden şimdiye kadar yaptıkları iş haberlerini ve satış rakamlarını duyurmak gibi eylemlere ek olarak sermaye yatırımı, hisse alımı ve bağış işlemleri duyuru ve tekliflerinde bulunmak suretiyle yatırımcılardan nakit akışı sağlayabilecekler.



Yıllık 50 milyon dolardan daha düşük bir büyüme seviyesine sahip olan şirketlerin faydalanabileceği bu yenilikle birlikte hem genç ve başarılı girişimcilerin teşviği hem kendilerinden büyük firmalarla mücadele edebilmek yolunda rekabet adilliği hem de yine rekabetin artması neticesinde uzun vadede başarılı projelerin fazlalaşması hedefleniyor.


#twitter
#ekonomi
#sosyal ağ
9 yıl önce