|

Osmanlıspor-Beşiktaş: 2-3

Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor, Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu. Başkent temsilcisi aldığı bu mağlubiyetle kümede kalma şansını zora soktu.

Yeni Şafak
20:53 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 21:01 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaşlı futbolcuların gol sevinci.
Beşiktaşlı futbolcuların gol sevinci.

Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş deplasmanda Osmanlıspor'u 3-2 mağlup etti. Başkent temsilcisi aldığı bu mağlubiyetle küme düşme hattındaki şansını zora soktu.

Maçtan notlar
  • Maça mutlak galibiyet hedefleyen Osamanlıspor iyi başladı. 4. dakikada Serdar ile gole yaklaşan başkent ekibi, 2 dakika sonra da golü buldu. 6. dakikada Lumanza'nın uzun pasında Medel'in arkasında topla buluşan Serdar Gürler, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. İlk yarıda Beşiktaş da etkili olamayınca ev sahibi üstünlüğünü korudu.
  • 2. yarıya fırtına gibi giren ise konuk Beşiktaş oldu. 47. dakikada Sol kanattan gelişen atakta Lens içeri çevirdi, son olarak müdahale eden Anıl topu kendi ağlarına gönderdi ve skora denge geldi. Beşiktaş 3 dakika sonra da öne geçmeyi başardı. Oğuzhan'ın ortasına Karcemarkas'tan önce göğsüyle dokunan Mustafa Pektemek takımını öne geçirdi. Mustafa böylece 33 gol sonra siyah beyazlı takımda gol sevinci yaşayan ilk Türk oyuncu oldu.
  • Ancak ligde kalmak için mutlaka kazanmak zorunda olan Osmanlıspor'un pes etmeye niyeti yokyu. 56. dakikada sağ kanattan yapılan ortayı Vida sektirdi. Serdar Gürler harika bir röveşata ile skora bir kez daha dengeyi getirdi. Serdar böylece iç sahada Osmanlıspor'un attığı 15 golün 11'ine etki etmiş oldu.
  • 80. dakikada siyah beyazlılar bir kez daha öne geçti. Gökhan Gönül'ün ortasında sonradan oyuna giren Love kafayla topu ağlara gönderdi ve skor 3-2'ye geldi.
Maçı da bu skorla kazanan Beşiktaş, 68 puana yükselerek Şampiyonlar Ligi şansını son maça taşıdı. Osmanlıspor ise 33 puanda kaldı. Akhisar Kayseri'den 1 puan alırsa Başkent ekibi son hafta öncesinde Spor Toto Süper Lig'e veda edecek.



#Beşiktaş
#Osmanlıspor
6 yıl önce