|

Özbek patladı: Sen bu işi bırak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, hükmen mağlup sayıldıkları Fenerbahçe derbisinin ardından TBF Başkanı Harun Erdenay'ı istifaya davet ederek, 'Galatasaray'ın gücünün bedelini ödeyecek kudretin var mı? Sen kimsin? Bırak o görevi' dedi.

Yeni Şafak
15:02 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 15:14 - 1/12/2015 Salı
IHA

Dursun Özbek, basketboldan sorumlu yönetici Can Topsakal ve kadın basketbol takımı başantrenörü Ekrem Memnun ile federasyonun Fenerbahçe derbisindeki hükmen mağlubiyet kararına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.



'Basketbol sahalarda oynansın, masada değil'

Cumartesi günü Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı mağlup ettiklerini hatırlatan Dursun Özbek, "Muazzam alın teri. Sahada galip gelebilirsiniz ama yeterli mi? Orada başka güçler devreye giriyor. Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenerse bu federasyonun kabul edebileceği bir şey değil. Nitekim öyle de oldu. Sen bu işi bırak. Bizim çocuk kim Harun? Federasyonun sahada alınteri dökerek, Galatasaray'ın bileğinin hakkıyla kazandığı galibiyete bir şeyler yapması lazımdı. Galatasaray'ın hakkını kimse yiyemez, kimse gasp edemez. Federasyon başkanına sesleniyorum; 'Sen bu işi bırak.' Galatasaray'ın gücünün bedelini, kudretini ödeyecek gücün var mı? Sen kimsin? Bırak o görevi. Fenerbahçe'nin 'emir eli' pozisyonunu terk et. Basketbol sahalarda oynansın, masada değil" dedi.



Topsakal: Federasyonu Fenerbahçe yönetiyor

Galatasaray Spor Kulübü Basketboldan Sorumlu Yöneticisi Can Topsakal ise Harun Erdenay ile görüştüklerini dile getirerek, "'Biz hata yaptık, bu maçın yeniden oynanmasını talep edeceğim' dedi. Sonra bu beklemediğimiz karar çıktı. Fenerbahçe federasyonu yönetiyor, bunu zaten hepimiz biliyoruz. Federasyonda çalışan ve bu maçın kararını verenlerden biri de Fenerbahçe Spor Kulübü'ndeki bir yöneticinin eşi. Biz, Fenerbahçe'nin 4'te 1'i bütçeyle devam ediyoruz ama her yıl onları yeniyoruz, bunu kaldıramıyorlar" diye konuştu.



Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun da, federasyonun kendilerine verdiği lisansı ibraz ederek mücadeleye çıktıklarını vurgulayarak, "Sportmence bir maç oynadık. Anlımızın akıyla maçı kazandık. Çok güzel bir maç oldu. Ben öbür maçta ne yapacağım diye düşünmeye başladım. Sonra böyle bir açıklama yapıldı. Bundan sonrasının, bizim hakkımızın verileceği yönde olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde cumartesi günü Galatasaray, Fenerbahçe'yi 76-72 mağlup etmişti. Maçın ardından Fenerbahçe federasyona rakip oyuncu Kizer'in müsabakada oynama uygunluğu bulunmadığı gerekçesiyle itirazda bulunmuş ve federasyon mücadeleyi hükmen Fenerbahçe lehine tescil etmişti.

#dursun özbek
#galatasaray
#harun erdenay
#hükmen yenilgi
#fenerbahçe
#tbf
8 yıl önce