|

'Para boşa gitmesin' dedi, şampiyon oldu!

Ağabeyinin peşin ödediği kurs parası boşa gitmesin diye 2007 yılında rüzgar sörfüne (windsurf) başlayan Fulya Ünlü, gençler kategorisinde dört yıl üst üstü Türkiye, iki yıl üst üste de dünya şampiyonu olarak müthiş bir başarıya imza attı.

Yeni Şafak
15:15 - 12/12/2014 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 12/12/2014 Cuma
DHA

Milli sporcu Çağla Kubat'ın öğrencisi olan ve Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü'nde öğrenimini sürdüren 18 yaşındaki Fulya, yeni hedefini büyükler dünya şampiyonluğu olarak belirledi.


Windsurf macerasının ailesinin Alaçatı'da yazlık almasıyla başladığını belirten Fulya Ünlü, şunları söyledi: "2007 yılında ağabeyim Oktay, kayıt yaptırmasına rağmen kursa gitmekten vazgeçince, para boşa gitmesin, diye ben başladım ve 10 yaşında ilk dersimi aldım. İlk günden itibaren bana büyük destek veren antrenörüm Çağla Kubat, yurt dışındaki yarışlara katılmam için ikna etti. Onun sayesinde 2013'te IFCA Dünya Genç Bayanlar Şampiyonu olarak ilk başarımı elde ettim."


Sınav nedeniyle ödül törenine gidemedi!

Gençlerde 4 yıl üst üste Türkiye şampiyonluğunu elde eden başarılı sporcu, 2014 PWA Dünya Windsurf Kupası'nda 28 sporcuyu geride bırakıp bir kez daha dünya şampiyonu olurken, sınavları nedeniyle Yeni Zelanda'da yapılan ödül törenine katılamadı, Ünlü'nün ödülünü antrenörü Çağla Kubat'ın sörfçü eşi Jimmy Diaz aldı. 18 yaşında olmasına karşın 21 yaş grubunda şampiyonluğa ulaştığını belirten Ünlü, büyüklerlede de dünya şampiyonu olacağına inandığını söyledi.
#WINDSURF
#RÜZGAR SÖRFÜ
#FULYA ÜNLÜ
#ÇAĞLA KUBAT
9 yıl önce