|

PKK terörüne inat dünya şampiyonu!

Şırnak'ın, adı son dönemde terör olaylarıyla gündeme gelen Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi'nde büyüyen, işitme engelli milli güreşçi Sinan Sadak, teröre inat dünya ve Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Yeni Şafak
13:06 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:21 - 19/11/2015 Perşembe
AA

Son dönemde PKK'lı teröristlerin saldırılarıyla gündeme gelen Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi'nde büyüyen ve spor yaşamını Batman Petrolspor Kulübü bünyesinde sürdüren işitme engelli milli güreşçi Sinan Sadak, teröre inat Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettiği başarılarla Türkiye'nin gururu oldu.



Cizre'de 8 nüfuslu yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 19 yaşındaki Sadak, 7 yıl önce başladığı güreşte genç yaşına rağmen büyük başarılar elde etti.



Dört kez Türkiye şampiyonluğu kazanan Sadak, 3 yıl önce İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya ikincisi, geçen yıl Erivan'da dünya şampiyonu oldu. Sadak, bu yıl da ekim ayında da Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gençler kategorisinde 60 kiloda birinci olmayı başardı.



Sadak, yaşadığı zorluklara ve terör baskısına rağmen, Türk bayrağını uluslararası müsabakalarda dalgalandırdı.




'İmkan verildiğinde Güneydoğu'dan nice şampiyonlar çıkar'

Sadak yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Kulübünün ardından 3 yıl önce Batman Petrolspor'da forma giydiğini ifade ederek , "Çalıştık, dua ettik ve çabaladık. Büyük başarılar elde ettik. Cizre'de büyüyüp bu başarıları elde ettiğimi duyanlar şaşırıyor. İmkan verildiğinde Güneydoğu'dan nice şampiyonlar çıkar. Cizre'den, Şırnak'tan, Hakkari'den, Van'dan, Muş'tan büyük başarılar elde etmek istiyorsak, oradaki çocuklara, gençlere büyük destek vermemiz lazım" dedi.



'Avrupa Şampiyonası'na giderken Cizre'de olaylar oldu'

"Tiflis'teki Avrupa Şampiyonası'na giderken Cizre'de olaylar oldu. Terör örgütü olayların fitilini ateşlemişti. Hüzünle Tiflis'e gittim. Artık oraya niçin gittiğimin gerçekten bir anlamı olduğunu hissettim" diyen Sadak, şampiyonada elde edeceği başarıyı Cizre'de başta çocuklar olmak üzere tüm halka armağan etme düşüncesiyle Tiflis'e gittiğini belirtti. Sadak, "Bir Kürt olarak en büyük amacım Türk bayrağını orada dalgalandırmak, İstiklal Marşı'nı tüm ülkelere dinletmekti. Çok şükür Allah nasip etti" ifadelerini kullandı.



#Sinan Sadak
#terör
#güreş
#işitme engelli milli güreşçi
8 yıl önce