|

Platani: FIFA için yeni aday çıkmalı

UEFA başkanı Michel Platini önümüzdeki yıl düzenlenecek olan FIFA başkanlık seçimi hakkında konuştu. Yaklaşan FIFA başkanlık seçimi için şu zamana kadar 2 adayın olduğunu belirten Platini mutlaka üçüncü bir adayın daha çıkması gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak
13:44 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 11:46 - 9/12/2014 Salı
DHA

Fransız radyosuna konuşan UEFA başkanı Platini kendisinin FIFA başkanı Blatter'i 1998 yılından beri desteklediğini ama artık Blatter'in FIFA başkanlığını bırakmasını ve futbol işlerinden uzak durması gerektiğini söyledi.


Platini "Ben, Blatter'i 1998 yılından beri destekliyorum ve her zaman yanında oldum. Ama artık Blatter'in FIFA başkanlığını bırakma vakti geldi. Kendisi futboldan uzak durmalı ve biraz temiz hava almalı. Şu an FIFA'nın imajı Sepp Blatter yüzünden berbat bir durumda ama Blatter bunu anlamıyor ve ısrar ile başkanlığı bırakmamaya çalışıyor" dedi.


Platini kendisine sorulan " FIFA başkanlık seçimlerinde kimi destekleyeceksiniz ? " sorusuna ise  "Şu an Blatter'den başka tek aday Jerome Champagne. Ben her iki adayı da desteklemiyorum. Umarım yakın zamanda FIFA başkanlık seçimi için üçüncü bir aday daha çıkar" ifadelerini kullandı.

#FIFA
#SEPP BLATTER
#UEFA
#MICHEL PLATINI
#JEROME CHAMPAGNE
#FIFA GENEL KURULU
9 yıl önce