|

Potada derbi Fenerbahçe'nin

Kendi evinde G.Saray Odeabank'a 5 yıldır yenilmeyen sarı-lacivertli takım, ilk yarısında geriye düştüğü maçta önce rakibini yakaladı, ikinci yarıda ise fark attı. Fenerbahçe'de Jan Vesely attığı 22 sayıyla maçın yıldızı olurken, G.Saray'a ise Sinan Güler ve Dentmon'un 14'er sayısı yetmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Basketbol Erkekler Süper Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta Galatasaray Odeabank'ı 92-74 yenerek üst üste 5. galibiyetini aldı.Maçın başında potaya giderek Vesely ve Ali Muhammed'le sayılar üreten Fenerbahçe'ye Daye ve Göksenin Köksal'la karşılık veren Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği 20-19 önde geçti. İkinci çeyreğe üç sayı çizgisinin gerisinden 3'te 3'le başlayan ve ilk 5 hücumdan boş dönmeyen sarı-kırmızılılar, 15. dakika içinde farkı 9'a çıkardı: 26-35. Taraftar desteğiyle savunma sertliğini artıran Fenerbahçe, Sloukas'ın yönlendirdiği hücumlar sonucunda 13-2'lik seriyle 18. dakikada öne geçti: 39-37. Son bölümde üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, soyunma odasına 41-39 önde gitti.



İKİNCİ YARIDA FARKA GİTTİLER


Üçüncü çeyrekte pota altından sayılar üreten Fenerbahçe, etkili savunmasının karşılığını aldı ve Nunnaly ve Vesely'nin sayılarıyla son periyoda 16 sayılık avantajla gitti: 62-46. Son bölüme çok iyi başlayan sarı-lacivertliler, 34. dakikada 24 sayı (78-54) öne geçtiği maçı 92-74 kazandı.Rakibi karşısısında kendi evinde 5 yıllık yenilmezlik rekorunu sürdüren Fenerbahçe, Ülker Sport Arena'da G.Saray'a karşı 11. maçını da kazandı. Sarı-lacivertli takımda Jan Vesely attığı 22 sayıyla maçın en skoreri olurken, Datome 15, Sloukas ve Ali Muhammed 12'şer sayıyla kendisine destek verdi. G.Saray Odeabank'ta ise Sinan Güler ve Dentmon'un 14'er sayısı yetmedi.





Taraftar-Göksenin kapıştı Yıldırım anons yaptı


Dolu tribünler önünde oynanan maçı iki kulübün başkanları da izledi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım maçı ön sıralardan izlerken, G.Saray Başkanı Dursun Özbek ise locadan takip etti. Maçın son bölümünde F.Bahçeli taraftarlar ile G.Saray Odeabanklı oyuncu Göksenin Köksal arasında gerginlik yaşandı. Anons mikrofonunu eline alan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler, ben Aziz Yıldırım. Tuzağa düşüyorsunuz, düşmeyin. Rica ediyorum. Sahada öndeyiz" diyerek taraftarları sakin olması için uyardı. F.Bahçe'nin kaptanı Melih Mahmutoğlu da mikrofonla, "Lütfen küfür etmeyelim. Sadece destek verelim" ifadeleriyle taraftarı sakin olmaya çağırdı.


#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Derbi
#Aziz Yıldırım
#Dursun Özbek
7 yıl önce