|

Puanlarla birlikte taraftar da geldi

Galatasaray'ın sezon başından bu yana sergilediği başarılı performans, iç sahada oynanan maçlarda seyirci rakamlarına da olumlu yansıdı. Geçen sezon 23 bin 288 seyirci ortalamasına oynayan sarı-kırmızılılar, bu sezon evinde yaptığı 3 iç saha maçında 39 bin 258 seyirci ortalaması yakaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:17 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yenilgi yüzü görmeden hanesine 19 puan yazdırarak liderlik koltuğuna kurulan Galatasaray, taraftarıyla da barıştı.
Yenilgi yüzü görmeden hanesine 19 puan yazdırarak liderlik koltuğuna kurulan Galatasaray, taraftarıyla da barıştı.

Süper Lig'e yenilenen kadrosuyla giren ve sezonun ilk 7 haftasında yenilgi yüzü görmeden hanesine 19 puan yazdırarak liderlik koltuğuna kurulan Galatasaray, taraftarıyla da barıştı. Ezeli rakiplerinden, en yakın takipçisi Beşiktaş'a 5 ve 9. haftada sahasında konuk edeceği Fenerbahçe'ye 8 puan fark yapan sarı-kırmızılı takımın sergilediği başarılı performans, tribünlerin tıklık tıklım dolması ve takıma verilen destek ile geri döndü. Geçen sezonun özellikle ikinci yarısında neredeyse boş tribünlere oynayan ve hemen her maçta sürekli olarak protestoya maruz kalan sarı-kırmızılılar, bu sezon ise iç sahada yaptığı maçlarda seyirci sayısında neredeyse rekora koştu. Galatasaray, sezonun başlamasıyla beraber oynadığı 3 iç saha maçında toplamda 117 bin 775 taraftarını tribüne çekti. Sırasıyla Kayserispor maçında 31 bin 394, Kasımpaşa karşısında 44 bin 693 ve de Karabükspor maçında da 41 bin 688 biletli seyirci, Galatasaray'ı Türk Telekom Stadı'nda izledi. Sarı-kırmızılılar, bu sezon söz konusu bu 3 karşılaşmada 39 bin 258 seyirci ortalaması yakaladı.

BİLETLER 3'LÜ PAKET OLARAK SATIŞTA

Galatasaray, geçen sezon 23 bin 288 seyirci ortalamasıyla oynamıştı. Cimbom, bu sayıyı yaklaşık 16 bin arttırarak bu sezon 39 bin 258'e çıkardı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa'da en çok seyirci ortalamasına sahip 35 takım arasına da girmeyi başardı. Galatasaray'ın, Fenerbahçe ile oynayacağı 9. haftadaki derbi maçında da tribünlerin tamamen dolması bekleniyor. Sarı-kırmızılı takımın, ezeli rakibi ile yapacağı karşılaşmada kendi adına bu sezonun seyirci rekorunu kırmasının beklendiği de ifade edildi. Taraftarların, derbide ezeli rakiplerine yönelik özel bir koreografi çalışması içerisinde oldukları da sızan haberler arasında yer alıyor. Bu arada sarı-kırmızılı yönetim, 9, 11 ve 13. haftalarda Türk Telekom Stadı'nda sırasıyla oynanacak Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Aytemiz Alanyaspor maçlarının biletlerini 3’lü paket olarak satışa sundu.


Dış mihraklar saldırıyor birlik beraberlik zamanı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ekim Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Geçtiğimiz günlerde sermaye artışı yaptıklarını söyleyen Özbek, "Sportif A.Ş’nin sermayesi 21 milyon 645 bin TL’ydi. Yapılan artış çerçevesinde 18 milyon TL’ye ulaştık. 86 milyon 355 bin TL’lik bir artış gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 3 aylık dönemde 10.9 milyon TL karımız oldu. Buna bağlı olarak özkaynaklardaki toplam artış 97 milyon 300 bin TL olarak gerçekleşti" diye konuştu. Son 2 sezonda sportif olarak istedikleri seviyede olmadıklarını söyleyen Özbek, "Bu sene gerek sizlerin, gerekse de taraftarların isteğiyle özellikle futbolla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde hasılatımızda güzel gelişmeler oldu. Detayları var ve bunları KAP’ta da açıkladık. 31 Ağustos 2016’da 64 milyon TL olan hasılatımız, 31 Ağustos 2017’de 144 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu artıştaki en önemli sebeplerden birisi taraftarların ilgisidir. Aynı zamanda sizlerin yönetime verdiği destek ve ortaklaşa çalışmalar sonucunda birlik ve beraberliğin getirdiği sonuçtur. Hepinize teşekkür ediyorum. Dış mihrakların bize saldırdığını görüyoruz. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Camia olarak birlik ve beraberliğimizi korursak her şeyin üstesinden geliriz. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene" ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Süper Lig
7 yıl önce