|

Rıdvan Dilmen'den Beşiktaş yorumu: "Ajax maçında Allah korusun"

Beşiktaş'ın Altay'a mağlup olduğu maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, siyah-beyazlı futbolcuların Ajax maçı öncesi morale ihtiyacı olduğunu belirterek taraftarlara çağrıda bulundu.

Haber Merkezi
09:30 - 25/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 09:45 - 25/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Rıdvan Dilmen
Rıdvan Dilmen

Süper Lig'in 7. haftasında 11 eksikle Altay deplasmanına çıkan Beşiktaş, mücadeleden 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve zirveyi İzmir ekibine kaptırdı.

TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, son düdüğün ardından maçı değerlendirdi. İşte Dilmen'in yorumları:

"Beşiktaş en kötü futbollarından birini oynadı"
  • "Beşiktaşlılar en azından kaybetmeyelim, kazanırsak çok iyi diye düşünüyordu, haksız da değillerdi. Beşiktaş'ın ilk 11'ine, kulübesine baktığımızda, formda, maç fazlasıyla liderliğe de oturan Altay karşısında çok ümitli değildiler. Beşiktaş'ın kadrosu da maksimum bu kadar oynar. Buraya geliş süreci, sakatlıkların sebebi tartışılabilir ama bu maçın Beşiktaş adına tartışılabilecek bir şeyi yok. Bence normal bir sonuç çıktı ve Altay da oynadığı en vasat oyunlarından birini oynadı. Beşiktaş da herhalde 1,5 yıldır gördüğümüz en vasat, en kötü futbollarından birini oynadı."

"İdeal kadrodan çok uzak"
  • "Sürpriz olmayan bir skor, Sol bek Rıdvan sol öne gidiyor maçın son bölümünde, ideal kadrodan çok uzak."
"İki gole de N'Sakala sebebiyet verdi"
  • "Birinde pozisyon hatası, birinde top kaybıyla N'Sakala iki gole sebebiyet veren oyuncu. Bek oynayabilecek bir Atiba var, onun stoperde yerini dolduracak oyuncu yok. 3'lü oynayabilir miydi? N'Sakala'yı üçlüye çekip, Atiba, Serdar ile olabilirdi. Oyunun sonundaki Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında olma ihtimali yok."
  • "Sakatlardan oluşan kadroyu bana ver, 4-5 oyuncu daha alırım, şampiyonluk yarışının en iddialı takımlarından biri olurum, harika bir kadro çıkarırım."
"Necip Uysal olsaydı böyle olmazdı"
  • "Necip'in Beşiktaş için ideal olmadığını biliyorum ama birçok teknik direktör bugünler için vazgeçmiyor. Necip bugün sağ bek olsa, en az bir tanesini yemezdi Beşiktaş. Her eve lazım. Necip'i kulübede gördüğünüzde ya da oyuna girdiğinde hayıflanmamanız gerekiyor."
"Ben de N'Sakala'yı oynatırdım"
  • "Maça başlayan 11'e bakarsak, olabilecek en iyi takımla çıktı. N'Sakala'dan sağ bek olur mu diye tartışılabilir ama başka oyuncu yok. Bugün Beşiktaş'ın teknik direktörü ben olsaydım, ben de N'Sakala'yı oynatırdım, mecburiyetler var. Ne kadar büyük kulüp olursanız olun, beslenme uzmanlarınız, psikologlar günümüzde lazım. Adana Demirspor maçı bitti, gündüz hala devam ediyordu maç, yoğunluğu yordu takımı."

"Taraftarın yerinde olsam Sabiha Gökçen'e giderim"

  • "Ben Beşiktaş taraftarı olsam, giderler diye de düşünüyorum, bugün Sabiha Gökçen'e giderim. Bugün oyuncuların onlara ihtiyacı var, bu çocukların ihtiyacı var, demoralize olmamaları lazım. Veyahut yarınki antrenmana gitmeleri lazım. Çok önemli bir yurt dışı maçına gidiyorlar, Allah korusun, çok kötü bir sonuç olmasın Ajax maçında."
"Pjanic hazır değil, Josef dillendirilmeli"

  • "Miralem Pjanic falan çok hazır değil, klas bir oyuncu ama maç ritmini henüz bulmamıştı. Ajax maçı sonrasında, milli araya Josef de Souza'yı hafta sonu oynatmayarak başlarım, ona da büyük yük bindi."


#Beşiktaş
#Altay
#Süper Lig
#Rıdvan Dilmen
3 yıl önce
default-profile-img