|

'Rio'da tekrar kürsüye çıkacağım'

Uzun süredir sol ayak bileğinde bulunan rahatsızlıkla maçlarda mücadele eden Olimpiyat Şampiyonu Milli Tekvandocu Servet Tazegül, antrenörleri, federasyon ve doktorların aldığı ortak karar ile ameliyat edildi.

Yeni Şafak
13:36 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:43 - 6/01/2016 Çarşamba
DHA

Doktorlar tarafından yapılan kontrollerin ardından 'eklem faresi' rahatsızlığı teşhisi konulan Tazegül başarılı bir ameliyat geçirdi. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta yatağında Servet Tazegül açıklamalarda bulundu.



Ameliyatın çok başarılı geçtiğini dile getiren genç sporcu, ''Yaklaşık yedinci aydan beri ayağımda sıkıntı yaşıyordum. Bütün şampiyonalarda kota müsabakalarını ve Avrupa Şampiyonası'nı riske atmamak için ameliyat olmamayı tercih ettim başta. Olimpiyat kotasını almamızın ardından doktorlarımızla görüştük. Doğru teşhis konuldu şuan kesin sonuçlar belli değil ama yine de kesin gibi görünüyor. İçerisinde 3-4 parça çıktı. Ayak bileğimi kilitlemesinin nedeni onlarmış. 6-7 aydır Acı çekerek müsabakalarda mücadele ediyorum, inşallah bundan sonra ağrım olmayacağına inanıyorum.'' dedi.



Avrupa Şampiyonası öncesi hazır olacağına inandığını dile getiren Tazegül şunları söyledi, ''Hazır olamayacak olsaydım bu riski almazdım. Kesinlikle hazır olacağımıza inanıyorum. Doktorumuzla da görüştük. Hızlı toparlayan bir sporcuyum. İlk defa böyle bir sakatlık yaşamıyorum. Toparlayacağıma inanıyorum. Tekrar olimpiyat barajını geçtik. Kolay olmadı. Zor bir süreçti. Puanları topladın ve hedefi aştık. Sağ olsun başkanımız ve antrenörlerimiz hep bana destek oldu. Hedef belli. Hedef olamasaydı 6-7 ay bu acıları çekmezdim. Hedeflerim olduğu için bu kadar bekledim. İnşallah olimpiyatta kürsüye çıkmayı hedefliyorum inşallah madalyanın rengi altın olur.''




#servet tazegül
#rio
#milli tekvandocu
#spor
#spor haberleri
8 yıl önce