|

Rıza Çalımbay'dan VAR isyanı: Ya doğru kullansınlar ya da iptal etsinler

Hakemlere artık güvenmediğini ifade eden Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, " VAR sistemini iptal etmeleri gerekiyor, bu sistemi kullanamıyorlar, sık sık hata yapıyorlar" dedi.

15:08 - 1/10/2019 Salı
Güncelleme: 15:30 - 1/10/2019 Salı
Diğer
Rıza Çalımbay
Rıza Çalımbay

Bu sezon 6 haftalık periyotta 9 puan toplayan Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili dikkati çeken bir çıkışta bulundu.

Hakemlerin sistemi kullanamadıklarını ifade eden Çalımbay, "VAR sistemini iptal etmeleri gerekiyor" dedi.


"Hakemler artık güvenmiyorum"

Radyospor'a konuşan Rıza Çalımbay'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;



  • "Sadece Alanyaspor maçının hakemi Halil Umut Meler değil, aleyhimize hatalı hakem kararları Rizespor maçında başladı. Rizespor maçında Fırat Aydınus hata yaptı, VAR'a da gitmedi, kendisi de pozisyona bakmadı. Alanyaspor maçında da aynı şeyler yaşandı. VAR sistemini iptal etmeleri gerekiyor, bu sistemi kullanamıyorlar, sık sık hata yapıyorlar. Akıl var mantık var. Pozisyonun faulle alakası yok, onun öncesinde de penaltı pozisyonu var. '3 Büyükler'e bunu yapamazlar fakat Anadolu takımlarına bunu yapıyorlar. Pozisyonu devam ettir, sonra VAR’a bak fakat hakem 'ben gördüm' diyor. Ligde o puanlar bizim için çok kıymetli. VAR'a rağmen hata yapıyorsan başka bir şey aramak lazım. VAR varsa gidin Sivasspor'un bu sezon 4 puanı gitti, hakemlerin elindeki sistemi kullanması lazım. Hakemlere inanılmaz saygımız vardı fakat bunu bitiriyorlar. VAR'ı ya doğru kullansınlar ya da iptal etsinler. Hakemlere artık güvenmiyorum. Artık rakipten ya da oyuncularımın performansından değil hakem hatalarından korkuyorum"



#Rıza Çalımbay
#Sivasspor
5 yıl önce