|

Rıza Kayaalp: Şampiyonluğa odaklandım

2016 Rio Olimpiyatları'nın hazırlıklarına başlayan Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Hedefimden hiçbir zaman sapmadım. Herhangi bir aksilik olmazsa şampiyon olacağıma inanıyorum'' dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:41 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

qDünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Ağustos ayında düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya hedefine ulaşacağına inandığını söyledi. Hazırlık kampını tamamlayan Rıza, tatilini memleketi Yozgat'a giderek değerlendirdi. Memleketinde moral depolayan milli sporcu, ilk hazırlık kampında normal çalışmasına devam ettiğini aktararak, "Grekoromende takım olarak toplamda üç kişi olimpiyatlara katılacağız. Biz ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hedefimden hiç bir zaman sapmadım. Hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Herhangi bir aksilik olmazsa şampiyon olacağıma inanıyorum. Çünkü kazanabileceğim kadar çok çalışıyorum. Allah kısmet ederse, ülkeme olimpiyat altın madalyasını da getirmek istiyorum" dedi.



KÖYÜMDE HUZUR BULUYORUM


Bulduğu her fırsatta memleketine ve köyüne geldiğini aktaran Kayaalp, ''Memleketimde ve doğduğum köyde zaman geçirmeyi çok seviyorum. Doğasıyla, havasıyla insan gerçekten huzur buluyor. Burada birkaç gün kaldığım zaman bile kendimi yenilenmiş hissediyorum. Onun için her fırsatta köyüme gelerek babaannemi, dedemi, annemi ve babamı görüyorum, onlarla hasret gideriyorum. Burada huzur bulduğum kadar vücudumu da dinlendiriyorum. Bana ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor. Kamplarda çok çalışarak, memleketimde de dinlenip moralimi yüksek tutarak en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanıyorum" diye konuştu.


#2016 Rio Olimpiyatları
#Rıza Kayaalp
8 yıl önce