|

Sabriye Şengül dünyayı istiyor

Hocalarının sert yapısı nedeniyle ‘Hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş’ tavsiyesi üzerine kickboks ile tanışan Sabriye, 3 Türkiye, uluslararası boks ve K1 Dünya karması şampiyonluğunun ardından çıtayı yükseltti

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 08:44 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
ENGİN ALBAYRAK

Trabzon'da 1988 yılında doğan Sabriye Şengül, 2006 yılında boksla tanıştıktan sonra hayatı değişti. Spor hayatına hentbolle başlayan genç sporcu daha sonra Kickboks'a yöneldi. Sporun hayatında önemli yer tuttuğunu belirten Şengül, “Önceleri hentbol oynuyordum. Hırslı, mücadeleci ve pes etmeyen bir yapım var. Antrenmanlarda ve maçlarda bu yapımdan dolayı sertleştiğim oldu. Hocalarım, ‘Sabriye hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş’ deyince neden olmasın dedim. Boksta ve Kickboskta 3 Türkiye şampiyonluğum var. Uluslararası boks şampiyonluğum ve K1 Dünya Karması şampiyonluğum bulunuyor” diye konuştu.


TÜRK KADINININ GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİM

Amatör spor hayatını sonlandırarak kickboks ile artık profesyonel sporcu olan Sabriye'nin şu an hedefinde 17 Ocak’ta İstanbulda yapılacak Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en üst basamağına çıkmak var.Hazırlıklarını aralıksız sürdürdüğünü belirten genç boksör, “Türk kadının bu sporda neler yapabildiğini dünyaya göstermek istiyorum. Trabzon’un ve Türkiye’nin gururu bir sporcu olmak istiyorum. Hem Trabzon hem de Türk halkından destek bekliyorum” dedi. 

İlk başlarda ailesinin bu sporla uğraşmasını istemediğini de belirten Şengül, “Ben ve benim gibi birkaç bayan arkadaşımız kadınların da bu sporu yapabileceğini gösterdik” ifadelerini kullandı.
#Sabriye Şengül
#boks
#kickboks
9 yıl önce