|

Şampiyon olmalıyız

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 5-0'lık Bayern Münih yenilgisi sonrası oyuncularıyla yaptığı değerlendirmede, “Almanya'da 16. dakikada 10 kişi kalan her takım bu skoru alabilirdi. Kendinizi bitirmeyin. Taraftarımızı üzdük. Bunu ancak şampiyonlukla telafi edebiliriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:47 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Farklı skorla kaybedilen Bayern Münih maçı moralleri alt üst
Farklı skorla kaybedilen Bayern Münih maçı moralleri alt üst

Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Alman ekibi Bayern Münih ile deplasmanda yaptığı ilk maçı 5-0 gibi farklı bir skorla kaybetmesi moralleri alt üst ederken teknik direktör Şenol Güneş'in, dönüş uçağında oyuncularıyla yaptığı kısa değerlendirmede takımın motivasyonunu yükseltmeye çalıştığı belirtildi. Bayern karşısında 10 kişi kalmalarının planlarını bozduğunu belirten Güneş'in, “Bayern'le deplasmanda oynarken, 16. dakikada 1 kişi eksik kalan her takım böyle bir sonuçla karşılaşabilir. Kendinizi hemen bitirmeyin ve düşmeyin” dediği belirtildi. Oyuncularının bundan fazlasını yapabileceklerine inandığını belirten Güneş'in, “Rövanş bu bakımdan büyük önem taşıyor. Gözler yine sizin üzerinizde olacak. Evimizdeki maçta gerçek oynunuzu herkese gösterin. Veda edeceksek de futbolumazla akılda kalarak veda edelim” dediği belirtildi.

HEDEFLER HENÜZ BİTMEDİ

Deneyimli teknik adamın, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ellerinden geleni yaptıkları için oyuncularını kutladığı ifade edilirken, “Ancak, hedeflerimiz bitmiş değil. Aldığımız skorla taraftarlarımızı fazlasıyla üzdük. Onları sevindirmemiz ancak sezon sonunda kazanacağımız şampiyonlukla mümkün olur. Şu anda Süper Lig'de herkes kafa kafaya. Bundan sonra yapacağımız karşılaşmaları en az hasarla atlatarak sezon sonunda ipi göğüslememiz lazım. Bu haftayla birlikte zirve yolundaki rakiplerimizle önemli karşılaşmalara çıkacağız. Bunları kazandığımız takdirde sıralamayı yeniden şekillendireceğiz. Kalan maçlarımıza bu bilinçle ve inançla çıkmanızı istiyorum. Ancak, şampiyonlukla bu skoru telafi edip taraftarımızın yüzünü güldürebiliriz. Her şey bizim elimizde” ifadelerini kullandığı öğrenildi.


Vida özür diledi

Beşiktaş'ta, Bayern Münih maçının 16. dakikasında kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Hırvat stoper Vida'nın son derece üzgün olduğu ve karşılaşma sonrası bütün takımdan özür dilediği öğrenildi. Hırvat oyuncunun, “Kesinlikle rakibe faülü düşünmedim. Amacım topa dokunup uzaklaştırmaktı. Sizleri yalnız bıraktığım için çok üzgünüm” dediği belirtildi.

  • Türkler 10 kişi kalınca Bayern turu garantiledi
  • Beşiktaş ile Bayern Münih arasında Almanya'da oynanan ve ev sahibinin 5-0 kazandığı karşılaşma Avrupa basınında geniş yer buldu. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail, maça ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “5 yıldızlı Münih, Türkler 16. dakikada 10 kişi kaldıktan sonra çeyrek finale kalabildi. Jupp Heynckes'in öğrencileri, rakibin eksik kalmasını avantaja çevirdi ” dedi. İtalyan La Gazetta Dello Sport, “Bayern Münih çeyrek finale monte oldu. İlk maçın skoru artık turun sahibini ortaya çıkardı” derken, ESPN ise “Thomas Müller'in klasını konuşturduğu maçta Bayern Münih, Beşiktaş'ı farklı mağlup etti” yorumunu yaptı.
Bayern, İstanbul'a rahat gidecek

Beşiktaş'ın farklı Bayern Münih mağlubiyeti Alman basınında geniş yer buldu. Alman basını, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında Beşiktaş'ı 5 - 0 mağlup eden Bayern Münih'in, çeyrek finali garantilediğini vurguladı.

Kicker Dergisi, "Bayern Münih açık farkla çeyrek finale" başlığını kullandığı haberde, "Bayern, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş karşısında 5-0 kazanarak çeyrek final kapısını açtı. Türkiye şampiyonu sadece oyunu kaybetmekle kalmadı, aynı zamanda Vida'yı da kaybetti" ifadelerini kullandı.

Sport Bild ise Alman takımının, rakibi karşısında ezici bir oyun sergilediğini dile getirerek, "Lewandowski ve Müller'in duble golleri ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final bileti artık Bayern Münih'in elinden alınamaz" şeklinde yazdı.

Abendzeitung da, Bayern Münih'in İstanbul'a rahat bir şekilde gideceğini belirterek, "Çak bir beşlik': Bayern Münih Beşiktaş'ı dağıttı" başlığını attı. Haberde ayrıca, "İlk maçında Beşiktaş'ı 5-0'lık ezici skorla yenen Bayern Münih, çok rahat bir şekilde İstanbul'a gidecek" denildi.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce