|

Şampiyon takımın kupaları çalındı

Formula 1 takımlarından Red Bull'un fabrikasına giren hırsızlar, 60'dan fazla kupayı çaldı. Kulüp yönetimi olaya tepkili...

Yeni Şafak
21:00 - 6/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 19:03 - 6/12/2014 Cumartesi
Diğer

Milton Keynes'deki fabrikaya giren yaklaşık 6 kişi, takımın çeşitli yarışlarda kazandığı toplam 60 kupayı çaldı. Olayda çalışanlardan kimsenin yaralanmaması tek teselli olurken, takım Patronu Christian Horner hırsızların büyük zarar verdiklerini açıkladı.


Olaya adı karışan araçların plakalarının yabancı olduğu vurgulanırken Horner, "Olaydan dolayı hayal kırıklığı içindeyiz, fabrikaya giren kişiler toplamak için yıllarımızı verdiğimiz 60'dan fazla kupayı çaldı. Saldırının kötülüğü bir yana, kazanılmaları için büyük fedakarlık yaptığımız ve takım için değeri paha biçilemek kupaların gitmesinin hayal kırıklığını yaşıyoruz.


Çalınan kupaların kopya olduğu için fazla pahalı olmadığı kaydedilirken, Horner, "Manevi değerinin yanında maddi değerleri yok denecek kadar az. Ancak yüzlerce taraftar her gün o ödülleri görmek için geliyor. Hırsızlık olayı onlara da yapılmış bir hakarettir" dedi.

(Ntv Spor)

#FORMULA 1
#RED BULL
#HIRSIZLIK
#KUPA
#SEBASTIAN VETTEL
9 yıl önce