|

Şampiyonluğun en kuvvetli adayı biziz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transerleri Fernando, Maicon, Ndiaye ve Feghouli için düzenlenen imza töreninde iddialı açıklamalar yaptı. Özbek, “Bu sene şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından bir tanesiyiz, hatta en kuvvetlisiyiz. Taraftarımız bu takımı desteklesin” dedi. Özbek, yüksek transfer harcamaları yapıldığı yönündeki eleştirilere ise, "34 milyon Euro'luk alış, 20 milyon Euro'luk satış yaptık. 14 milyon Euro'ya 4 yıllık kadro kurduk" diyerek yanıt verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:12 - 16/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Şampiyonluğun en kuvvetli adayı biziz
​Şampiyonluğun en kuvvetli adayı biziz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transferleri Fernando, Maicon, Ndiaye ve Feghouli için düzenelenen imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek, önceki gün oynadıkları ve 4-1 kazandıkları Kayserispor maçına değinirken, “Aşağı yukarı 3 sezondur Galatasaray'da yöneticiyim. Bugüne kadar çok eski tarihlerden itibaren alırsanız en çok heyecanlandığım maç Kayserispor maçıydı. Yeni gelen arkadaşlar güzel performans sergiledi. Sezonun başlangıcı için güzel ve önemli bir galibiyet elde ettik” dedi. Taraftarların, Kayserispor maçı öncesi teknik direktör Igor Tudor'a tepkisini değerlenderin Özbek, “Taraftarımız bizim her şeyimiz. Galatasaray, taraftarsız düşünülemez. Bütün bu çektiğimiz eziyetlerin tek amacı var. Taraftara daha keyifli bir takım seyrettirmek. Bu sene Galatasaray'ın en çok ihtiyacı olan şey, taraftarı ve camiasıyla kenetlenmek, birbirine sarılmak. Taraftara rica ediyorum. Tudor'u ıslıklamak ne fayda getirir? Burada herkesi, antrenörü, futbolcuyu yüreklendirmek, motive etmek lazım. Sahada 11 kişi oynuyor ve onları organize edecek kişi de Tudor'dur. Tudor aleyhine tavırlar, Galatasaray'a ne fayda getirir? Taraftardan rica ediyorum. Bu sene şampiyonluğun en kuvvetli adaylarından bir tanesiyiz, hatta en kuvvetlisiyiz. Artık kenetlenmek istiyoruz. Tribüne gelsinler. 40 bin 50 bin kişi önünde oynamak istiyoruz. Gelip takımı ve Tudor'u desteklesinler" çağrısında bulundu.

KİMSE ALGI YAPMAYA KALKMASIN

Yapılan transferler için yüksek harcamalar yapıldığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Özbek, “Basında ve sosyal medyada 'Riva'dan gelen parayı transfere verdi' diye yazıyorlar. Riva'dan gelen para Şubat ayında geldi ve adresini de buldu. Bankalara borcumuzu ödedik. Daha sonra Riva'dan para gelmedi. Bir oyuncunun transferini kontrat süresiyle çarpıyorlar, oyuncu sayısını toplayıp, 70-100 milyon Euro gibi abartılı ve algıya yönelik rakamlar ortaya çıkıyor. Ya siz, hesap kitap bilmiyorsunuz ya da açıklamalarımızı dinlemeniz lazım. Bu sene takımı yenilemek üzere aşağı yukarı 30 küsur milyon Euro'luk bir bütçe yaptık. Bugüne kadar yaklaşık 20 milyon Euro'luk bonservis getirisi sağladık. 34 milyon Euro'luk alış yapmışız, 20 milyon Euro'luk satış yapmışız. 4 sene hizmet edecek bir takımı 14 milyon Euro'ya kurmuşuz. Ödenecek maaş olarak stopajlarla beraber 60-61 milyon Euro'da kalacağız. Bunu sağlarken takımdan ayrılmasını beklediğimiz oyuncular da var. Bu paralar tamam yüksek. İyi futbolcu iyi para alır. Devraldığımız Galatasaray futbol takımında 42 oyuncu vardı. Bugünkü kadromuz 28 kişiden ibarettir. Oynatmadığınız futbolcunun maaşlarından kurtulup, Kayserispor maçındaki gibi keyif veren bir kadro kurabilirsiniz. Hiç kimse rakamlarla oynama suretiyle algı yaratmasın. Son derece hesaplı matematiği iyi organize ederek Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edecek performansı yüksek bir takım kuruyoruz” diye konuştu.


Arda'nın geleceği yer Galatasaray

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer gündemlerinde yer alan ve Barcelona'da top koşturan milli oyuncu Arda Turan için açıklamalarda bulundu. Özbek, , “Arda, her Türk vatandaşının gururu bir isim. Türkiye'de futbol oynamak isterse geleceği yer Galatasaray'dır. Hem yönetim hem takım böyle bir buluşmadan mutlu olacaktır. Bu çok kolay değil. İradelerin oluşması lazım. Amacımız şampiyonlukta en iddialı takımı kurmaktır. Bitmeden bazı detaylar vermek yanlış olur. Bu yönde çalışmalarımızın sürdüğünü söylemekle yetinmek istiyorum” diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI 15 GÜN DAHA SÜRECEK

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Özbek, “Hala eksik bölgelerimiz var. Bu bir bütçe işidir. Takımdan gitmek isteyen ne kadar oyuncu varsa bunun hesabı içindeyiz. Bundan sonra gelecek oyuncuların tespitini yapacağız. Önümüzdeki 15 gün içinde de devam edecek. Arda ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Asamoah'la ilgili de düşüncelerim aynı. Bütün bunların hepsi bütçeye bağlı. Göndereceğimiz futbolcular var. Onların gitmesine bağlı olarak gelecek kişilerin planlamasını yapacağız” dedi.

VALVERDE: ARDA'NIN GELECEĞİ KENDİNE BAĞLI

Diğer yandan Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde, yaptığı açıklamada Arda Turan'ın geleceğinin kendi performansına bağlı olduğunu söyledi. İspanyol teknik adam, "Kulüp ona büyük yatırım yaptı. Geleceği, onun ne yapacağı ve benim kararıma göre netleşecek" ifadelerini kullandı.

Aslan'da gövde gösterisi hız kesmedi

Bu sezon yaptığı transferlerle dikkat çeken Galatasaray, 4 yeni transferiyle imza şova devam etti. Başkan Dursun Özbek'in de katıldığı törende Feghouli, Fernando, Maicon ve Ndiaye'ye imza attıran sarı-kırmızlı kulüp, adeta gövde gösteri yaptı. İlk olarak söz alan Galatasaray'ın son transferi Feghouli oldu. Cezayirli oyuncu, "Türkiye'den daha önce de teklifler aldım. Bunların başında Fenerbahçe geliyordu. Tercihimi başka takımdan yana kullandım. Galatasaray, Avrupa'da referans noktası. Teklif gelince de hemen kabul ettim" ifadelerini kullandı.


KENDİ TARİHİMİ YAZMAYA GELDİM

Fernando ise yaptığı açıklamada, "Taraftar beni büyüledi. Galatasaray taraftarını biliyordum ama Kayserispor maçında canlı yaşadım. Taraftarın önemi takım için önemlidir. 90 dakika bu desteği yaşadık" dedi. Brezilyalı oyuncu, vatandaşı Melo ile kıyaslanması üzerine, "Melo, kulüp taraftarı gözünde bir idol. Ben burada kendi tarihimi yazmaya geldim" şeklinde konuştu.

PERFORMANS TAKIMA BAĞLI

Brezilyalı stoper Maiconda takım oyununa dikkat çekerken, "Stoperlerin başarısı bir çok detaya bağlı. Takım olarak defansif ve hücum anlamında dengeli olmanız lazım. Biz de bunu en iyi şekilde sağladık. Ofansif anlamda da devamlı bindiren bekler olmalı. Güven veren bir kalecimizin olması da avantaj" dedi.

İsmi İngiliz ekipleriyle de anılan Badou Ndiaye ise, sarı-kırmızılı kulübe transferi konusunda "Galatasaray'a gelmekle şu an, şu dakikada verdiğim kararın ne kadar doğru ve olumlu olduğunu anlıyorum. Her geçen gün daha iyi olarak neler yapabileceğime odaklanıyorum" açıklamasına yaptı.

Selçuk için kararı teknik heyet verecek

Takım Kaptanı Selçuk İnan için görüşlerini belirten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Selçuk bizim kaptanımız. Şu anda hala bizim oyuncumuz. Takımdaki durumu yönetimin tespit edeceği bir şey değil. Çok sevdiğim ve takımın kaptanı. Takımdaki durumunu sayın Tudor belirleyecek. Oynayıp oynamayacağına o karar verecek. Onun inisiyatifindeki bir şey” dedi.

40-50 bin taraftar gelirse buradan kimse çıkamaz

Galatasaray'ı seven herkesin destek vermesi gerektiğini belirten başkan Dursun Özbek, “Seyircinin kombine alıp stata gelmesi lazım. Destek nasıl olacak. Kayserispor maçınd 35 bin kişi vardı. Bu rakam 40-50 bin kişi olduğu zaman buradan hiç kimse çıkamaz” ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Arda Turan
#Selçuk İnan
7 yıl önce