|

Şampiyonluk kupasını Erdoğan'a götürecek

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2016 sezonunu şampiyon olarak bitiren milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, “Kupamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a götürmek istiyorum. Mücadele ederken, ülkemin gücünü arkamda hissettim" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2016 Tuesday
Güncelleme: 03:10 - 1/11/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2016 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürmek istediğini söyledi. Kenan Sofuoğlu, Katar'daki 12. ve son ayak yarışıyla tamamladığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2016 sezonunu değerlendirdi. Organizasyon sonunda kupasını alan Kenan, güzel bir sezon geçirdiğini belirtti. Sezonda dokuz kez podyuma çıktığını anımsatan Kenan, "Başlangıca göre beklediğimden iyi bir sezon oldu. İlerleyen yarışlarda her şey yoluna girdi ve sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğumu ilan ettim. Rakiplerimle de aramdaki puan farkını açtım" diye konuştu. Şampiyonada takımıyla sorunsuz bir sezon geçirdiğini belirten milli motosikletçi, şunları söyledi: "Sezon sonunda zafere ulaştım ve artık kupamı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a götürmek istiyorum. Bu hafta cumhurbaşkanımızı ziyaret etmeyi planlıyorum. Cumhurbaşkanımız bana her zaman destek verdi. Mücadele ederken, ülkemin gücünü arkamda hissettim. Ben de bayrağımızı büyük bir onurla pistte dalgalandırdım. Kupayı bütün milletimize armağan ediyorum."



BU BAŞARI TAKIM ÇALIŞMASIYLA GELDİ


Kenan, başarının ekip çalışmasıyla geldiğini ifade ederek, "En iyi takım da yarışmamı sağlayan, başta cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, takımım Kawasaki, sezon içinde sorunsuz motosikletimi hazırlayan teknik ekibime, ailem ve kulübüm Osmanlıspor'a teşekkür ediyorum. Kupada herkesin emeği var" diye konuştu. Dünya Supersport Şampiyonası'ndaki mücadelesinin eleştirilmesine de tepki göstererek, "Beni klavyenin arkasından eleştirmesinler" diyen Kenan, "Şampiyonanın ilk 3 sırasında yer alanların yaşına baksınlar. İlk üçte yer alanlar 25 yaşın üstünde sporcular. Bunlara bakıp eleştiri yapsınlar. Hiç olmadı Katar'daki yarışın nasıl bir mücadeleye sahne olduğuna baksınlar" diye konuştu.



SEZONU HIZLI TAMAMLADI


Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 5. kez şampiyonluğa ulaştığı Dünya Supersport Şampiyonası'nda bu sezon 12 yarışın 9'unda podyuma çıkmayı başardı. Kenan Sofuoğlu, 28 Şubat'ta Avustralya'da başlayan ve önceki gün Katar'daki 12. yarışla ta-


mamlanan Dünya Supersport Şampiyonası'na kötü başlamasına rağmen zaferle bitirme başarısı gösterdi. Avustralya mücadelesinde yarış dışı kalmasına karşın, şampiyonluğu kovalayan Kenan, sezonun bitimine bir yarış kala


İspanya'daki 11. koşuda 5. şampiyonluğunu ilan etti. Katar'daki yarışı ikinci bitiren Kawasaki Puccetti takımı pilotu Kenan, puanını da 216'ya çıkardı. Milli motosikletçi, bu sezon 9 yarışta podyumda yer almayı başardı. Kenan, 6 birincilik, 2 ikincilik ve bir de üçüncülük elde ettiği sezonda 2 kez de yarış dışında kalarak pistten puansız ayrıldı. Osmanlıspor'un sporcusu Kenan, motosiklet kariyerinde 116 kez mücadele etti. Milli motosikletçi, 116 yarışın 78'inde podyuma çıktı. Katar yarışıyla birlikte Kenan, 38 birincilik, 26 ikincilik ve 14 de üçüncülük elde etmiş oldu.







#Kenan Sofuoğlu
#Recep Tayyip Erdogan
#Dünya Supersport Şampiyonası
7 years ago
default-profile-img