|

Şampiyonluk yarışını F.Bahçe belirler

“Takımın hedefi sezon sonu bitecek sözleşmemden daha önemli. Önce şampiyonluk” “Yeni bir forvet alınırsa, saygı duyarız. Alınmazsa, 4 forvet oyuncusu elimizden geleni yaparız” “Sadece derbilere odaklı düşünmüyoruz. Şampiyonluk yolunda daha küçük maçları da kazanmak zorundayız"

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:17 - 14/01/2015 Çarşamba
Diğer

Sezonun ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Pierre Webo, dün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kamerunlu yıldız, "Şampiyonluk hedefine ve 4. yıldıza tamamen kilitlenmiş durumdayız. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte şampiyonluk zorunluluktur. Bunun bilincindeyiz. Şampiyonluk yarışını belirleyen Fenerbahçe'dir” ifadelerini kullandı. Beşiktaş ve Galatasaray’ı kast ederek “Her iki rakibe de büyük saygı duyuyoruz” diyen Webo, “Sadece derbilere odaklı düşünmüyoruz. Bizim için şampiyonluk yolunda daha küçük gözüken takımlarla oynayacağımız karşılaşmalar çok önemli. O maçları kazanmamız gerekiyor" yorumunu yaptı. 


YÜZDE YÜZÜMÜ VERMEK BENİM GÖREVİM

Webo, kendisine yöneltilen sorular üzerine sözlerini şöyle sürdürdü: “Takım hedefleri sezon sonu bitecek sözleşmemden daha önemli. Sadece şampiyonluğa odaklandım. Fenerbahçe Kulübü'nün tarihine adımı yazdırmak istiyorum.”

“Ne görev verilirse verilsin en iyisin yapmaya çalışıyorum. Her futbolcu ilk 11'de oynamak ister ama hocamızın kararı bu yöndeyse saygı duyarım. Sahada olduğum sürece yüzde yüzünü yapmak benim görevimdir." 

"Yeni bir forvet oyuncusu aramıza katılacaksa onu en iyi şekilde karşılarız. Eğer yeni bir arkadaş katılmazsa dört forvet oyuncusu olarak şampiyonluğu getirmek için elimizden geleni yapacağız." 

Webo testten geçti

Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Webo’ya antrenman sonrası sağlık heyeti tarafından bir test uygulandı. Üzerine ağırlık olan bir yelek giyen Kamerunlu golcü, şut çalışması ve çeşitli parkurları içeren dayanıklılık çalışması yaptı. Webo’nun çalışma sonrası sakatlık bölgesinde herhangi bir ağrı hissetmediği, kısa bir süre içinde antrenmanlara başlamasının beklendiği kaydedildi.


Rakip Alanya

Fenerbahçe, Antalya kampında bugün PTT 1. Lig ekibi Albimo Alanyaspor ile karşılaşacak. Alanya Oba Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Maçı Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler de izleyecek. İki ekip geçtiğimiz sezon da hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve F.Bahçe mücadeleyi 2-1'lik skorla kaybetmişti.


Serik Belediye idmanda

F.Bahçe’nin antrenmanını Serik Belediyesporlu futbolcular da izledi. F.Bahçeli futbolcular, daha sonra meslektaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


KADLEC: İki kupa neden olmasın

Fenerbahçe Televizyonu’nun dünkü konuğu Michael Kadlec'ti. "Neden iki kupa almayalım. Sonuçta bir kupa, bir kupadır" diyerek hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu hedeflediklerini kaydeden Çek futbolcu, "Şampiyon olursak gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanacağız. Evet, şu anda lideriz ama henüz hiçbir şey kazanmadık. Şu anda biz çok çalışmalıyız, her şey bizim elimizde. Bence bizi ancak biz yenebiliriz; şampiyonluğu ancak kendi kendimize yapacağımız hatalarla kaybedebiliriz" ifadelerini kullandı. 


Emenike-Alves tartıştı İsmail Kartal yatıştırdı

Fenerbahçe'de dün sabah yapılan antrenmanında Alves ile Emenike arasında kısa süreli tartışma yaşandı. 5’e 2 pas çalışmasında iki oyuncu, sözlü tartışmaya girdi, ikilinin tartışması üzerine Webo, Alves’e eliyle ‘sus’ işareti yaptı. İki oyuncu tartışmaya devam ederken teknik direktör İsmail Kartal, araya girdi ve olayı yatıştırdı. Oyuncularını sakin olmaları konusunda uyaran Kartal, Emenike’yi çalışması için diğer gruba gönderdi. F.Bahçe Teknik Direktörü, daha sonra iki futbolcuyu da barıştırdı. 


Yerden yüksek oynadılar

Emenike ve Alves’in sözlü tartışması tatlıya bağlanırken, bu durum futbolcuların da neşesini kaçırmadı. Antrenmanda ‘yerden yüksek’ oynayan futbolcular, ebeye yakalanmamak için takım arkadaşlarının kucaklarına atladı; bu oyun neşeli anlar yaşanmasına sebep oldu. Takım arkadaşı Hasan Ali’nin kucağına atlayan Meireles’in uzun süre kendini taşıtması gülüşmelere neden oldu. Genç futbolcu Melih Okutan da, Portekizli futbolcu Bruno Alves’i kucağına alırken bir hayli zorlandı. 


Emre korkuttu!

Antrenmanda yapılan top kapma çalışması sırasında Volkan Demirel’in ayağı başına gelen Emre Belözoğlu yerde kaldı. Tecrübeli orta saha oyuncusu yapılan müdahalenin ardından çalışmaya devam etti.


Diego grip oldu

Diego, gribal enfeksiyon geçirdiği için idmanda yer almadı. Brezilyalı yıldıza serum tedavisi uygulandığı belirtildi. Diego’nun Alanyaspor maçında oynamaması bekleniyor.

#Antalya
#Fenerbahçe
#Pierre Webo
9 yıl önce