|

Şampiyonun büyük talihsizliği

Genel değerlendirmede Alp Disiplini Kadınlar Dünya Kupası'nda son 2 yılın şampiyonu Avusturyalı kayakçı Anna Fenninger, antrenman sırasında düşerek sağ dizinden ciddi şekilde sakatlandı.

Yeni Şafak
16:02 - 21/10/2015 الأربعاء
Güncelleme: 13:05 - 21/10/2015 الأربعاء
AA

Avusturya Kayak Federasyonu'ndan (ÖSV) yapılan açıklamaya göre, 24 Ekim Cumartesi günü başlayacak 2016 Alp Disiplini Dünya Kupası'nın Avusturya'nın Sölden yerel yönetiminde düzenlenecek ilk ayağı için hazırlıklarını sürdüren Fenninger, antrenman sırasında düştü. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda kadınlar süper büyük slalom kategorisinde altın madalya kazanan sporcu, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından helikopterle Innsbruck kentindeki Hochrum Kliniği'ne götürüldü.



Ameliyat edilmesi gerekiyor

ÖSV'de görevli doktor Christian Hoser, Fenninger'in sağ diz ön çapraz ve yan bağlarının yanı sıra pateller tendonunda da yırtık tespit edildiğini ve 26 yaşındaki kayakçının ameliyat edilmesi gerektiğini belirtti.



2014 ve 2015 Alp Disiplini Dünya Kupası'nda, hem genel değerlendirme hem de büyük slalomda şampiyonluğa ulaşan Fenninger'in, spordan ne kadar süreyle uzak kalacağına ilişkin ayrıntı verilmese de Avusturyalı kayakçının, 20 Mart 2016'da bitecek dünya kupası serisini kaçırması bekleniyor.

#Alp Disiplini Kadınlar Dünya Kupası
#Anna Fenninger
#sakatlık
٪d سنوات قبل