|

Samuel Eto'o'nun transferinin perde arkası ortaya çıktı

Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut, bugün düzenlediği basın toplantısında takımın son durumu ve Samuel Eto'o'nun ayrılışıyla ilgili olarak konuştu. Bulut, Eto'o'yu transferin son günü teklif ettiği sürpriz takımı da açıkladı.

Yeni Şafak
13:53 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Samuel Eto'o.
Samuel Eto'o.

Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut, Samuel Eto'o'nun kırmızı beyazlılardan ayrılışı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bulut, Kamerunlu futbolcuyu transferin son gününde önerdiği Süper Lig takımını da ilk kez söyledi.

İşte Cihan Bulut'un Eto'o transferiyle ilgili yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar;
  • “Eto’o dünya yıldızı bir oyuncu. Biz Antalyaspor’a yaptığı katkıdan dolayı kendisine teşekkür ettik. Kalması konusunda görüşmelerde yaptık, fakat yıl sonuna kadar bizim oyuncumuzdu, ısrarlı bir şekilde 2 yıl daha sözleşme uzatmak istedi ve finans yükü oldukça kulübümüze artık ağır gelmeye başladı. Her ayın belli bir gününde parasını almak istiyordu. Eşitlik ve adalet sistemiyle onu birkaç gün geciktirdiğimiz zaman bunu kabul etmeyeceğini açıkça söyledi. Hatta asbaşkanımız Şefik Öz kendisiyle özel konuşmalar yaptı. Daha önceden verilmiş bir söz olduğunu kendisi ifade etti. Açıkça söylemek gerekirse ben Eto’o’ya teşekkür ettim. Şunu çok açıkça söyleyebilirim; Antalyaspor’umuza kazandıran ekip, Konyaspor’a götüren ekiptir. Bir boşlukta özel görüşmelerle gerekli mutabakatlara varmışlar. Ben hatta en son gün Eto’o’nun sözleşmesini imzalamayacağımı söyledim. Çok sert davrandım menajerine. Yırtıyorum dedim. Eto’o telefona sarılarak, birini aradı ve ‘Baba başkan sözleşmeyi imzalamıyor’ dedi. Ben de o kişiyi aradım, ‘Ayıp ediyorsunuz’ dedim. Antalyaspor hepimizin, Cihan Bulut yarın burada olmayabilir. Antalyaspor herkesin üzerinde ve kalıcı bir kurumdur. Kimseyle kavga etmeyecek ve kimseyle de problem olmayan bir kulüp olması lazım. Antalya’dan gideceği için Allah’a ısmarladık demek için bizi aradı dediler. Bu beni üzdü. O saatlerde biz 'mutlaka Antalyaspor’dan gitmek istiyorsan başka bir takıma gidebilirsin' dedik. Alanyaspor’a teklif ettik. Biz teklif ettik. 'Ben Konyaspor’a söz verdim' dedi. Belli bir rakam hesabıma ‘dekontu da gösterdi’ 750 bin Euro para almış. 650 bin Euro menajeri para almış. Bize de toplam bıraktığı para 2,1 milyon Euro. 500 bin Euro bizden alacağı vardı. 300 bin Euro bir dönem önceden verilmiş olan bir karşılıklı sözden alacağı vardı. Toplamda 2,1 milyon Euro gibi bir para bıraktı”



#Samuel Eto'o
#Antalyaspor
#Konyaspor
6 yıl önce