|

Selçuk bizim vazgeçilmezimiz

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek, Katar'dan teklifler aldığı iddia edilen 31 yaşındaki oyuncuyu göndermeyeceklerini belirterek, “Futbolu bırakınca da Galatasaray'a teknik direktör olacak”dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2016 mercredi
Güncelleme: 02:09 - 7/09/2016 mercredi
Yeni Şafak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, takımdan gönderilmesinin düşünüldüğü iddia edilen Selçuk İnan için önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, futbol takımının formasının kol reklamı için anlaştıkları Permolit Boya ile yapılan imza töreninde Selçuk için Katar'dan teklif olduğu ve gönderileceği yönündeki söylentileri net bir dille redderken, “Selçuk, bizim takımımızın en önemli oyuncularından bir tanesi. Bizim için vazgeçilmezimiz. Selçuk, futbolculuğu bitirdikten sonra da teknik direktör olarak Galatasaray'a hizmet edecektir” dedi.



UEFA İLE TEMASTAYIZ...


Yapılan transferler ve UEFA'nın Finansal Fair-Play uygulaması ile görüşlerini paylaşan Özbek, “Kadromuzu 28'e indirdik. Maliyeti 60 milyon Euro seviyesine çektik. UEFA'nın 65 milyon Euro sınırı futbolcuların maaşları, primleri ve vergilerini de kapsıyor. UEFA ile temas halindeyiz” dedi. Özbek, “Kombinelerle ilgili artış söz konusu. 15-17 bin civarına geldik. Taraftarımızın desteğini esirgemeyeceğini düşünüyorum. Rizespor maçında da onları tribünde görmek istiyoruz” dedi. Özbek, Riva içinse yakın tarihte genel kuruldan yeniden onay alıp harekete geçeceklerini belirtti.



DURUŞUMUZU GÖSTERDİK


Özbek, 15 Temmuz'da yaşananlar için, "Türk milleti, devletine, ekonomisine, demokrasiye olan bağlılığını gösterdi. Biz de kabuğumuza çekilmedik. Bu hain darbe girişimine karşı ilk günden beri duruş sergiledik. Sponsorlarımızın da duruşları belli. Bu vatanın şirketleriyle işbirliği yapıyoruz” dedi.



Özbek'ten Terim yanıtı: Hocamız var


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in yerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in getirileceği yönündeki iddialara noktayı koydu. Özbek, kendisine bu yönde yöneltilen soruya, “Bu soruyu sorulmamış farz ediyorum. Takımın başında bir teknik direktör var. Bu iddiaları anlamıyorum" dedi.



Yıllık 1 milyon Dolar


Galatasaray, Permolit Boya ile yapılan sponsorluk sözleşmesinin detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile Akçalı Boya ve Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ( Permolit Boya) arasında 2016-2017 sezonu futbol takımı forma kol sponsorluğu için yıllık 1.050.000 Amerikan Doları + KDV bedel ile anlaşmaya varılmıştır” denildi.



Muslera korkuttu


G.Saray'da yeni transferlerden İzlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson'un ülkesinin milli takım kampında sakatlanması ve 4 hafta takımdan uzak kalacak olmasının ardından kaleci Fernando Muslera da yürekleri ağıza getirdi. Uruguaylı file bekçisinin de ülkesinin milli takımının kampında sakatlandığı haberi ilk başta şok etkisi yaptı. İdmanda kaburgasına darbe alan deneyimli kalecinin çalışmayı yarıda bıraktığı belirtildi. Ancak, durumunun iyi olduğu bugünkü Paraguay maçında sahada olmasının beklendiği öğrenildi.



Bruma ilk 10'da


Portekiz ekibi Sporting Lizbon, en fazla gelir elde ettiği yaz transfer dönemini geride bırakırken; sadece 5 oyuncudan 77 milyon Euro'ya yakın bir kazanç elde etti. Joao Mario, İnter'e 40 milyon Euro, Islam Slimani de Leicester City'e 30 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Sporting Lizbon'un tarihi boyunca bonservisten en çok gelir elde ettiği futbolculara bakıldığında, Fatih Terim döneminde Galatasaray'a 10 milyon Euro'ya alınan Bruma, 10. sıradan listeye girdi.


#Galatasaray
#Fair-Play
#Dursun Özbek
#Sporting Lizbon
il y a 8 ans