|

ÖZET| Ekvador-Senegal: 1-2

2022 Dünya Kupası A Grubu'nda Ekvador'u 2-1 mağlup eden Senegal, Hollanda'nın ardından bir üst tura yükseldi. A Grubu'ndaki diğer maçta Hollanda, Katar'ı 2-0 mağlup etti. Ekvador-Senegal maçının özetini ve gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

Haber Merkezi
19:50 - 29/11/2022 Salı
Güncelleme: 20:25 - 29/11/2022 Salı
Yeni Şafak
Senegalli futbolcuların gol sevinçleri
Senegalli futbolcuların gol sevinçleri

2022 Dünya Kupası A Grubu son maçında Ekvador ile Senegal karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1 kazanan Senegal, grubu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. A Grubu'nda diğer maçta Katar'ı 2-0 yenen Hollanda, lider olarak yükseldi.

Senegal'e galibiyeti ve turu getiren golleri 44. dakikada penaltıdan Ismaila Sarr ve 70. dakikada Kalidou Koulibaly kaydetti. Ekvador'un tek golünü ise 67. dakikada Moises Caicedo attı.

Senegal'in son 16 turundaki rakibi, B Grubu'nu lider olarak tamamlayan ülke olacak.

Ekvador-Senegal maçının özeti

  • Karşılaşmanın 42. dakikasında ceza alanına topla giren Sarr, Hincapie'nin müdahalesiyle yerde kalınca Fransız hakem Clement Turpin penaltı noktasını gösterdi.
  • 44. dakikada topun başına geçen Sarr, meşin yuvarlağı kalecinin solundaki köşeden ağlara gönderdi: 1-0.
  • 67. dakikada sağ taraftan kullanılan korner atışında, ceza alanına gelen topu Torres arka direğe aşırttı. Müsait pozisyondaki Caicedo, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.
  • 70. dakikada Senegal'in sağ taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanına gelen top savunmadan sekince Koulibaly'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda Senegal bir kez daha öne geçti: 2-1.
  • Kalan bölümde skoru korumasını bilen Senegal, son grup maçında Ekvador'u 2-1 mağlup etti.

Ekvador-Senegal maç özeti

#Ekvador
#Senegal
1 yıl önce