|

Şenol Güneş ve Burak Yılmaz'dan Dünya Kupası mesajı

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında Hollanda'yı konuk edecek A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş ve golcü oyuncu Burak Yılmaz, yarın oynanacak mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu.

17:38 - 23/03/2021 Tuesday
Güncelleme: 18:41 - 23/03/2021 Tuesday
Yeni Şafak
Şenol Güneş
Şenol Güneş

Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Şenol Güneş ve kaptan Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'ın sözleri şöyle;
  • "Hocamız ilk geldiğinde “Hayalim Dünya Kupası’nda olmak. Avrupa Şampiyonası çok önemli ama Dünya Kupası’nda olmak çok çok önemli. Ben bunu yaşadım, sizlerin de bunu yaşamasını istiyorum” demişti. Biz de yarın ilk adımı atmak istiyoruz. Hollanda çok önemli ve güçlü bir rakip. Çok iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Yarın gereğini yapıp 3 puanla başlamak istiyoruz" dedi. Sakatlığının da tamamen geçtiğini söyleyen Burak, “Biraz uzun sürdü. Son lig maçında da görev aldım, kendimi iyi hissediyorum



Martin Linnes’in “Türkler Haaland’dan korkuyor” açıklaması hakkında konuşarak sözlerine devam eden Burak Yılmaz, "Bizim defansımız üst düzey oyunculardan kurulu. Haaland da üst düzey bir oyuncu. Biz kimseden korkmuyoruz, kimse de bizden korkmasın. Biz sakin sakin yolumuza devam edelim. Rakibimiz önemli oyunculara sahip, saygımız sonsuz ama biz hiç kimseden bugüne kadar korkmadık. Fair-Play çerçevesinde gereğini yapacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Eleme maçlarının fikstürünün kaymasıyla ilgili de konuşan Burak Yılmaz, "Bu maçları, Avrupa Şampiyonası’na hazırlık niteliğinde göremeyiz. Bu maçlar oynadığımız en ciddi maçlar. Zor bir fikstür. Fikstür zorluğu, ülke isimlerinden ziyade 2,5 günde bir maç oynamakla olacak. Dün burada olduk ve yarın en üst düzey maçı oynayacağız, Avrupa Şampiyonası için vaktimiz olacak. Bunun için bunu bir kenara bırakıp aklımız sahada olacak" diyerek sözlerini devam etti.

Şenol Güneş'in sözleri şöyle;

  • "Aynı azim ve inanç etrafında birleşen bir millet olarak, paylaşma duygumuzu öne çıkarırsak hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Geçmişte, futbolun üst düzey organizasyonlarına üst üste katılamadık. Hayallerimizi paylaştık, ortak hayal yaptık. Hayallerimizi ortak çalışmayla başaracağımızı düşünüyorum."
Hangi kaleci oynayacak?
  • "Bu zamana kadar katkılarıyla çok emeği oldu Mert Günok'un. Kalecilerimizden memnunuz. Yarın için kararımızı vereceğiz."

#Milli Takım
#Burak Yılmaz
#Türkiye
#Şenol Güneş
3 years ago