|

Sofuoğlu zoru başardı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, iki aylık oğlu hasta olduğu için zor günler geçiren Kenan Sofuoğlu’nun İtalya’da zoru başardığını ifade ederek, "Çocuğunun durumu nedeniyle yarışta yer almamayı dahi düşündü. Kendisi profesyonel ve inançlı birisi. Piste çıktı ve etabı birinci bitirdi" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 00:33 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki 5. etabına beyin kanaması geçiren çocuğu Hamza'nın üzüntüsüyle katılan Kenan Sofuoğlu'na, Spor Bakanlığı, Motosiklet Federasyonu, TMOK ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'ndan büyük destek geldi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, çocuğunun hastalığı sebebiyle Sofuoğlu'nun yarışa katılmamayı dahi düşündüğünü belirterek, "Kendisi profesyonel ve inançlı birisi. Piste çıktı ve etabı birinci bitirdi" dedi.



Avrupa'da yaşayan Türklerden oluşan taraftarların Kenan'a destek olduğunu anlatan Uçar, şöyle devam etti: "Çok mutlu oldu. Spor duayeni Orhan Ayhan yarış öncesinde kendisine bazı tavsiyelerde bulundu. Bunun ardından etabın şampiyonu oldu. En yakın rakibi MV Agusta Reparto Corse'nin Fransız pilotu Jules Cluzel'i geride bıraktı."



CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR...


Kenan'ın 24 saat hastanenin bahçesinde beklediği için psikolojisinin iyi olmadığını belirten Başkan Uçar, şunları söyledi: "Annesi 'bir şey olur' diye korkuyordu. Ben ve diğer temsilcilerin de İtalya'da olacağını söyledik. Önemli bir yarıştı. Federasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Sporcumuzu, olayın yaşandığı ilk dakikadan itibaren hiç yalnız bırakmadı. Spor Bakanı, Sağlık Bakanı da Kenan'ın yanında oldu. Sağlık Bakanlığı'nın tüm kurumları seferber edildi."



Dualarımız Hamza'yla...



Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan Sofuoğlu'nun 2 aylık çocuğu Hamza'nın sağlık durumunun düzelme yönünde ilerlediğini söyledi. Ameliyattan sonra çocuğun ayağı, bacağı ve ellerini oynattığını belirten Uçar, "Bunun ardından beyin fonksiyonları geliyor. Gözünü açmasıyla beraber iyileşme ilerlemiş olacak. Doktorlar onu bekliyor. Şu an için boynundan yukarısında tepki yok" ifadelerini kullandı.


#kenan sofuoğlu
#Dünya Supersport Şampiyonası
#Başkan Uçar
9 yıl önce