|

Sofuoğlu'nun izindeler

Dünya Şampiyonu motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Motosiklet Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl uluslararası supersport organizasyonlarında şampiyonluk kovalayacak gençleri yarışlara hazırlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:24 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl ilk kez uluslararası supersport organizasyonlarında şampiyonluk kovalayacak genç motosikletçiler, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile en hızlı olmak için yarışlara hazırlanıyor. Bu yıl ilk kez Avrupa ve Asya Supersport yarışlarına katılacak 7 genç motosikletçi, Uşak Belediyesi Motor Pisti'nde dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile antrenman yaptı. Türkiye'de motor sporlarının çok önemli gelişim gösterdiğini aktaran Sofuoğlu, bakanlık ve federasyon arasındaki uyumun başarıyı getirdiğini belirterek, "Altyapı imkanları geliştikçe yeni yetenekler ortaya çıkıyor.



Birkaç yıl önce ülkemizi sadece ben temsil ediyordum. Önümüzdeki yıllarda aynı pistte birden fazla Türk sporcuyu görmeye başlayacağız. Bu gurur verici" dedi. Tecrübelerini bu yıl ilk kez Avrupa ve Asya Supersport yarışlarına katılacak gençlerle paylaştığını aktaran Sofuoğlu, "Can ve Deniz Öncü ile Bahattin Sofuoğlu 250 cc'de Asya Supersport'a, Asrın Rodi Pak, Aras Özkaçar, Harun Çabuk 600 cc, 650 cc Avrupa Supersport'ta, Toprak Razgatlıoğlu ise 1000 cc'de Süperstock'ta yarışacak" şeklinde konuştu.



#Kenan Sofuoğlu
#Motosiklet Federasyonu
#Gençlik ve Spor Bakanlığı
8 yıl önce